Početna Kultura “Sirota Liza” stiže u Dvoranu Park

“Sirota Liza” stiže u Dvoranu Park

3

Crnogorska premijera mjuzikla “Sirota Liza” biće održana u utorak 10. septembra na sceni Dvorane Park sa početkom od 20:30h. Predstava, koja pokreće najvažnije teme prve ljubavi i prevare; morala i dobrote, posvećena je sjećanju na velikog reditelja G.A. Tovstonogova.

Izuzetni reditelj i dramaturg, ruski narodni umjetnik Mark Rozovsky koji potpisuje tekst, muziku i produkciju ovog mjuzikla, osnivač je i stalni umjetnički direktor Moskovskog pozorišta”U Nikitskihvorot”. Rozovsky je dobitnik mnogobrojnih stvaralačkih i državnih nagrada, laureate Edinburškog festivala, dobitnik Ordena Časti, ordena “Za zasluge prema Otadžbini” IV stepena, pored toga, jedini je ruski dramaturg i kompozitor čiji je mjuzikl „Strider“ ili „Istorija konja“ izveden na Brodveju – na pozornici pozorišta Helen Hayes i dobio je odlične ocjene u kritikama New York Times-a i drugih američkih publikacija. Sudbina režisera usko je povezana sa Sjevernom prijestonicom: upravo je u Lenjingradu Mark Rozovsky započeo svoju karijeru.

Pripovijetka Nikolaja Karamzina poznata je svima još iz školske klupe: legendarna priča o prvoj ljubavi između seljanke Lize i plemića Erasta više puta je izvođena na pozornicama i prikazivana u filmovima. Autor suptilno i sentimentalno raspravlja sa čitaocima o vječnim temama koje nisu izgubile na značaju ni u naše vrijeme. Da li će mladi moći da održe taj prvi, čisti osjećaj koji je nastao između njih; da li su spremni da stojički podnesu izazove koje im šalje sudbina?

U predstavi Pozorišta za mlade režiser Mark Rozovsky čuva duh autorove epohe, ukrašavajući svoju produkciju muzičkim i poetskim dodacima koji ovoj priči daju nove jarke boje, najavljuju iz Turističke organizacije Herceg Novi.

Tekst, muziku i produkciju potpisuje Mark Rozovsky, stihove Yuri Ryashentsev, Aleksandra Chopik zadužena je za muzičku direkciju, Ksenia Shimanovskaya za scenografiju i kostime, dok je majstor svijetla Denis Solntsev.

Predstava traje 1h i 50 minuta (bez pauze) i ne preporučuje se gledaocima mlađim od 16 godina.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code