„Sistem 48“: Od 3591 prijavljenog problema petina riješena

„Sistem 48“: Od 3591 prijavljenog problema petina riješena

1279
10
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_opstina_hn_2015Za nešto više od dva mjeseca kako je u rad pušten novi „Sistem 48“, koji građanima i gostima Herceg Novog omogućava brzu prijavu i rješavanje komunalnih problema, zabilježeno je skoro 3600 prijava po raznim osnovama.

Kako je kazao načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme Siniša Ćurčija, broj prijava je dobar pokazatelj da građani imaju povjerenja u koordinisani rad komunalnih službi.

Picerija i restoran

– „Sistem 48“ je u veoma kratkom roku od puštanja u rad zaživio u punom smislu, te se pokazao kao veoma koristan u identifikovanju i rješavanju raznih komunalnih problema. Od 1. juna do danas stiglo je ukupno 3591 prijava. Riješeno je 709 predmeta, 77 je u toku rješavanja, a 2179 su prijave koje nisu adekvatno ispunjene ili su neprecizno definisani zahtijevi, kazao je Ćurčija.

Kako se „Sistem 48“ pokazao potrebnim i efektivnim, radno vrijeme operatera Call centra produženo je za sat, pa se sada na pozive građana javljaju do ponoći. Sve pozive koji stignu nakon ponoći već sljedećeg radnog dana od 7 sati preslušavaju, zavode i u kratkom roku proslijeđuju zahtjeve nadležnima.

Usljed povećanja obima posla tokom ljetnje turističke sezone, ukazala se potreba i za još jednim operaterom, kako bi svim korisnicima bilo pravovremeno odgovoreno, a konkretni problem riješen.

Ćurčija skreće pažnju da je veoma važno da građani šalju precizne i jasne zahtjeve, sa navedenom lokacijom i opisom problema.

Korisnici “Sistema 48” mogu da prijave problem mejlom, sms porukom, pristupom web aplikaciji ili pozivom Call centru na broj 19800.

10 Komentari

 1. a sta je sa ovih 2179 poziva nemoguce da su svi zahtjevi neprecizno definisani dva dijela od toga su zalbe na ljude i preduzeca u koja opstinske sluzbe ne smiju intervenisat
  1  0
 2. Sinisa svaka cast za odraden tvoj dio posla!Komunalna komplet velika nula ovo je za njih precivilizovano.700 odradeno od 3900. pa to su odradili ljudi sami. SRAMNO SVIMA OTKAZ. Ima strucnih i zeljnih posla koliko hoces!A ne tih sto se voze i lome auta koja su tek kupljena .Smjena od Bijelica pa do one sto nezna ni srpski na coll!!!
  0  0
 3. Нешто није у реду са бројањем пријава грађана. По мом рачуну, ако су новинари добро пренијели речено, има вишак од 626 пријава. Рачун: 3591 пријава -709 рјешених-77 у рјешавању-2179 неразговјетних пријава = 626 ?
  1  0
 4. Ja prijavila smeće kod i preko puta “Lobelie” prije nekih 15 dana. Sjutradan dobijem odgovor da je problem rijesen, tj. da je smeće uklonjeno. Prodjem odmah nakon toga tim dijelom šetališta, i vidim nesto uobičajenog smeća odnešeno, ostatak raznih dasaka, škura, suncobrana itd. nabijeno u ćošku onog liepog platoa pored “Lobelie” (vjerovatno služi nekom od ugostitelja kao skladište na otvorenom za sve i svašta!). Alo, pa ja nisam samo prijavila svakodnevni komunalni otpad, nego sav otpad i sve čemu tamo nije mjesto!! toliko o rješavanju zahtjeva!
  P.S. Još nešto-oće li mi neko obajsniti čemu služi onaj napušteni dječji konjić preko puta “Lobelie”, pored ograde teniskih terena?! Niko ga nije stavio u funkciju, pa pretpostavljam da bi ga trebalo baciti u smeće, ali nema nikog da to uradi vjerovatno!!
  P.S.2. A i ovi iz teniskog kluba mogli bi počistiti duž svoje ograde prema šetalištu! svakakvo smeće su nabacali!
  Pitam se da li svima i kuće liče na otpad, kad im je ovako ispred mjesta gdje rade i svakodnevno borave?!
  1  0
 5. Hajde da razdvojimo.Da su neljubazni,neljubazni su.Da ima problema,ima.Ali da je sustem dobar,dobar je.Mi,evo,mozemo da govorimo i o neljubaznosti i o problemima na osnovu tog sistema.I to je napredam.A,ako cemo istinu,nesto se i rjesava.Kada bi to moglo bez ovog sistema?Hocu da kazem zapravo da pokusamo da budemo i pomalo realni.
  0  0
 6. Svaki zahtjev je definisan i jasan al se zaposleni bave mesetarenjem ,ko je zvao,pa da konsultuju Sofiju ,da ona iskonstruise pricu,pa da javi Bijelicu pa tek onda da podu na lice mijesta.Svi ovi od neljubaznih primalaca poziva i navedenih kuci i onda mozete kaza da imate sistem koji funkcionise.Ovako ga odma ugasite djaba vam je!!!
  0  0

Ostavite komentar

*

code