SISTEM KANALIZACIJE U DOBROTI PRIJE SEZONE

SISTEM KANALIZACIJE U DOBROTI PRIJE SEZONE

145
0
Podijeli

RadovikoKanalizacioni sistem kroz Dobrotu biće završen do 15. juna, put asfaltiran, a kompletan posao realizovan do 19. septembra, saopštili su novinarima na gradilištu kod Svetog Stasija predstavnici opštine, izvodjača i „Vodacoma“.

– Do sada je realizovano 75% ugovorenih radova, a po završetku biće izgrađeno 28 km vodovodne i kanalizacione mreže u Dobroti – kazao je izvršni direktor Vodacoma, Boris Vuković.

Picerija i restoran

U toku je priprema tendera za izgradnju zajedničkiog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat, a predkvalifikacija će biti raspisana u junu, dodao je on.

Boris-Vukovic-i-Zeljko-AvramovicKašnjenje 30 miliona vrijednog projekta izgradnje mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda u Herceg Novom, Vuković obrazlaže problemima oko dobijanja lokacije u Meljinama, ali i nedostatkom  sredstava.

– Potrebnih 5,7 miliona eura za Herceg Novi i 1,7 miliona eura, koliko još treba za završatek posla u Kotoru, rješavali smo u paketu i očekujemo da ćemo odmah nakon praznika dobiti i pismenu potvrdu da su pare obezbijeđene – kaže Vuković. On najavljue da će u maju biti potpisan ugovor sa izvođačima. Već je spreman idejni projekat, nakon potpisiivanja Ugovora uslijediće projektovanje i priprema za početak dugo najavljivanog kapitalnog projekta.

Koordinator radova na izgradnji kanalizacionog sistema  u Kotoru, Željko Avramović, je na brojne primjedbe stanovnika Dobrote da je put oštećen i da su parapeti ugroženi, odvodni kanali zapušeni, kazao  da treba imati strpljenja i da će radovi biti  završeni u roku, a stanje na terenu vraćeno u prvobitno.

FOTO: SKALA Radio

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code