Sistem menadžmenta u Opštini Herceg Novi u skladu sa međunarodnim standardom ISO...

Sistem menadžmenta u Opštini Herceg Novi u skladu sa međunarodnim standardom ISO 9001:2008

9
Podijeli

Tokom nadzorne provjere koja je sprovedena u prvoj polovini februara utvrđeno je da sistem menadžementa u Opštini Herceg Novi odgovara zahtjevima standarda ISO 9001:2008.

Obaveznu godišnju nadzornu provjeru sproveli su predstavnici sertifikacionog tijela ”SGS” iz Beograda, koje je prošle godine lokalnoj upravi dodijelilo ovaj sertifikat. Korišćene su metode zapažanja aktivnosti, intervjua i pregleda dokumenata i zapisa, saopšteno je iz lokalne uprave.

Picerija i restoran

Rezultat je konstatacija da je sistem rada Opštine Herceg Novi ustanovljen u skladu sa zahtjevima standarda ISO 9001:2008.

Tim provjerivača pozitivno je ocijenio rad na primjeni međunarodnih standarda i definisao preporuke za unapređenje u narednom periodu.

Zaključeno je da organizacija ima uspostavljen i održavan sistem menadžmenta i da sistem pokazuje sposobnost da odgovara na zahtjeve korisnika usluga, u skladu sa zahtjevima standarda.

Cilj ove vrste nadzora je potvrda da se održava dobra praksa rada organa lokalne uprave. Dobili smo preporuke koje pomažu u određivanju daljih koraka, zarad povećanja efikasnosti i kvaliteta u zadovoljavanju potreba građana, objasnili su iz Službe za upravljanje kvalitetom.

Preporuke „SGS“-ovog tima provjerivača odgovaraju onome što su ranije definisani ciljevi Službe za upravljanje kvalitetom, predviđeni Planom rada u 2017. godini.

Pored unapređenja postojećeg sistema menadžmenta kvalitetom, realizuju se i aktivnosti u skladu sa zahtjevima nove verzije standarda ISO 9001:2015, sa ciljem dobijanja i ovog sertifikata u 2018. godini.

Takođe, Služba radi na identifikaciji potreba javnih službi, ustanova i agencija čiji je osnivač Opština za implementacijom sistema menadžmenta, prema međunarodnim standardima.

9 Komentari

 1. Ako covjek cita ovdje ,sve je odlicno.ispunjeni zahtjevi ,kultura cvjeta,otpadne vode,koncerti.Svi planovi ostvareni a ……………………………………………………………………………………………. Sad, sta je stvarno angazovan profisionalac i date mu pare da sludi narod pricom o EPK i dovodjenje hrvatske estrade Cetinski,Rozga,Danijela i dzabe ribe i vina ,Hljeba i igara a narod kaze bolje je sad. Festa se,gospe ti,ima za sve guste. IZBORI I SLOBODA

 2. Postavite stand u centru grada sa pitanjem ,da li su gradani zadovoljni i vlascu i opozicijom. Dobit cete zabrinjavajuci odgovor. Ali ljufi zbog posla i sitnih beneficija moraju glassti za ” svoje” .

 3. St je to menađment? Menađere ne možete proglašavati i po partijskoj liniji zapošljavati, i ovi na vlasti i oni prije njih ,samo namještaju svoje partijske drugove na vitalna mjesta,bez obzira na sposobnosti. Odavno sam donio odluku o neizlasku na izbore,jer niti ima lidera,niti partije koja ima ideje,stručnost i organizaciju. A vi koji glasate,bilo koga,zadovoljni ste vlašću,i ne treba vam ništa bolje.!!!

 4. Anonymous ,ne cjepidlači,to imamo i tačka,zamisli da se za sve pita do detalja mi više ne bismo mogli živjet,tu bi nam bio kraj,a ovako imamo izbore,pa jovo nanovo.

 5. Nekoliko pitanja:
  1. Da li je uopšte bilo potrebno uvoditi Sistem menadžmenta sistema kvalitetom u lokalnoj samoupravi? Da li CATARAMA treba sistem, ako ima monopol? Ovo se navodi kao primjer.
  2. Koliko je to koštalo?
  3. Po kom tenderu su izabirani konsultanti? Zašto FON-Bg , a ne Centar za kvalitet Mašiskog fakulteta u Podgorici koji ima neizmjerljivo jače reference? Koliko je koštalo angažovanje konsultanata? Jer, cijene su vrlo precizno poznate?
  3. To što je konsultantska kuća našla ” ispravno” stanje ne znači ništa. Trebalo bi reći da akreditacione firme pri provjerama nikada neće reći ” NEUSAGLAŠENOST”, nego “PREPORUKE”. Nikada se nije desilo da su akreditaciona ili sertifikaciona tijela ukinula- privremeno ili trajno- akreditaciju nekom klijentu. Jer su im klijenti krave muzare.
  4. Gospodo iz opštine prezentirajte vaše MJERLJIVE CILJEVE. Posebno bih volio da čujem vašu analizu iz ” Knjige ili kutije žalbi”. Gdje vam se u opštini nalazi? Može li se znati? A lično imam iskustvo o funkcionisanju vašeg Sistema menadžmenta kvalitetom. Takva nesusaglašenost bi vam odmah oborila taj Sistem menadžmenta kvalitetom. Ne zaboravite da postoji i provjera sistema sa treće strane. Ne samo od SGS kojem plaćate usluge našim parama.

Ostavite komentar

*

code