Početna Društvo Sjajan uspjeh 7 učenika Srednje škole na likovnom konkursu “Računajte na nas”

Sjajan uspjeh 7 učenika Srednje škole na likovnom konkursu “Računajte na nas”

0

Sedam učenika JUSMŠ Ivan Goran Kovačić koji su kao tim predstavljali školu na likovnom konkursu “Računajte na nas” Narodnog muzeja Crne Gore zavrijedilo je nagrade i pohvale stručnog žirija. Konkurs je organizovan u okviru aktivnosti obilježavanja 80 godina od Trinaestojulskog ustanka naroda Crne Gore protiv fašizma i 70 godina od osnivanja Muzeja NOB-a za učenike osnovnih i srednjih škola a trajao je do 12. jula.

U kategoriji od 13 do 18 godina tri ravnopravne nagrade su dobili: Natalija Zloković, II razred gimnazije, Ema Popović, I razred gimnazije i Mirko Radojićič, I razred gimnazije. Pohvaljeni su radovi: Lee Vujović, I razred gimnazije, Nine Petrović, I razred gimnazije, Nikole Stojanović, I razred građevinske i Stefana Kulinovića, III razred građevinske. Stručni žiri posebnu zahvalnost uputio je njihovoj profesorici Ksandri Popović.
U kategoriji do 13 godina tri ravnopravne nagrade su dobili: Lejla Plojović III razred O.Š. “ Meksiko“ iz Bara, Aleksa Laković, 6 godina, O.Š. “Oktoih” iz Podgorice i Lav Kljajić, 9 godina, O.Š. “Branko Božović” iz Podgorice. Pohvaljeni su radovi: Kaline Ivanović,9 godina, O.Š. “Sutjeska” iz Podgorice, Ivone Malbaše, 9 godina, O.Š. “Oktoih” iz Podgorice, Nikole Zarića, III razred, O.Š. “ Meksiko “ iz Bara i Mine Lukolić, III razred, O.Š. “Meksiko” iz Bara.

„Na radost tima muzeja stigao je veliki broj kvalitetnih radova koji su sjajno odgovorili na zadatu temu. Vodeći se kriterijumima promišljanja teme i likovnih vrijednosti, tim muzeja je imao istovremeno prijatan i težak zadatak da izabere najbolje radove. Zahvaljujemo se svim učesnicama i učesnicima ovogodišnjeg konkursa i pozivamo ih da sa svojom porodicom, do kraja godine, besplatno posjete sve muzeje u okviru Narodnog muzeja Crne Gore“, objavljeno je na Fb stranici muzeja.

Konkursom se kako ističu afirmiše antifašizam kao temeljna vrijednost našeg društva i podstiču najmlađe generacije na njegovanje kulture sjećanja prema žrtvama palim za slobodu Crne Gore. Radovi učesnika podijeljeni su u dvije kategorije: na uzrast do 13 godina i uzrast od 13 do 18 godina.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code