Sjajni Jelena Tomašević i Luka Čupić na Half Ironman-u na Tajvanu

Sjajni Jelena Tomašević i Luka Čupić na Half Ironman-u na Tajvanu

2
Podijeli

Članovi Triatlon kluba X Herceg Novi Jelena Tomašević i Luka Čupić ostvarili su sjajne rezultate na jubilarnom 10. Half Ironman-u na Tajvanu.

Jelena je sa vremenom 5:20:47 zauzela 2. mjesto u konkurenciji takmičarki u kategoriji 25-29 godine, samo 18 sekundi iza prvoplasirane takmičarke iz Hong Konga, odnosno visoko 11. u overall rankingu među 411 dama.

Picerija i restoran

Luka sa vremenom 4:43:11 zauzeo je prvo mjesto u kategoriji 30-34 godine, kao i 16. mjesto u overall konkurenciji 1780 muškaraca.

Iako je vrijeme na ovom ostrvu u Istočnoj Aziji bilo hladnije u odnosu na uobičajene uslove, bilo je pogodno za trčanje, ali je vjetar na biciklu stvarao teškoće, uprkos tome sve se odlično završilo, priča iz Tajvana za Radio Jadran Jelena.

– S obzirom da još uvijek nisam završila sve pripreme i da sam slabo plivala zbog bazena koji nije u funkciji, ali i velikog broja takmičara, nisam ni najmanje očekivala ovako dobar plasman i rezultat. Strahovala sam i zbog bolova u leđima i koljenu, koji su me na par treninga pratili. Ali poslije dobrog plivanja, pri ulasku u zonu sa biciklima vidjela sam da su skoor sva bicikla i dalje u zoni. To mi je dalo dodatnu motivaciju – priča ona.

Luka Čupić, takođe, nije očekivao visok plasman, jer, kako kaže, nije znao kakva ga konkurencija očekuje na Tajvanu, ali ni u jednom trenutku nije sumnjao u svoju spemnost.

– Pošto je biciklistička ruta bila prilično brdovita, a dosta sam se na treninzima tome posvetio, očekivao sam da ću taj segment dobro proći, što se na kraju ispostavilo kao tačno – navodi on.

Na ovim takmičenjima uglavnom tri prvoplasirana učesnika po kategorijama dobijaju pozivnice za Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Nici u Francuskoj, u septembru. Jelena nije imala sreće, jer je u njenoj kategoriji dodijeljena samo jedna pozivnica, dok je Luka svoju odbio zbog obaveza.

Hercegnovski triatlonci solidni i na 3. Mostarskom polumaratonu

Aktivni su ovog vikenda bili i ostali članovi TK X Herceg Novi, njih osmoro učestvovalo je na 3. Mostarskom polumaratonu, gdje su neprikosnoveni bili Kenijac Samuel Naibei Kiplimo (1:08:27), pobjedik u muškoj i srpska atletičarka, Olivera Jevtić (1:18:55) pobjednica u ženskoj konkurenciji.

Na startu trke našlo se 520 takmičara, od toga 350 muškaraca i 170 dama. Prve proljećne vrućine i povremene nalete vjetra uz obalu Neretve iskusilo je pored osam takmičera iz Herceg Novog i više njih iz drugih crnogorskih gradova. Među njima najbolji je bio Perica Vučković sa vremenom 1:21:04, koji je završio kao 10. u generalnom plasmanu.

Treba posebno pomenuti i mladog Novljanina Željka Dabovića, kome je ovo bio tek drugi trkački nastup, a ostvario je vrijeme koje je san i mnogim iskusnijim takmičarima, 1:32:37.

Boris Kosović i Goran Baltić zajedno su prošli ciljnu kapiju nakon 1:41:31. Marko Tomašević, takođe od nedavno u trkačkom svijetu, završio je svoj prvi polumaraton sa vremenom 2:15:18. Lazar Rajić, jedan od najstarijih takmičara popravio je svoje vrijeme za nevjerovatnih 20 minuta i završio trku za 2:20:00.
Od dama, Marija Bošnjak je istrčala svoje najbolje vrijeme 2:01:09, a Marina Nišavić 2:10:32.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code