Početna Promo Sjajni rezultati nautičke sezone u Porto Montenegru

Sjajni rezultati nautičke sezone u Porto Montenegru

2

Marina Porto Montenegro je, do sada, u 2019. godini, zabilježila najbolju sezonu, što po godišnjoj i mjesečnoj popunjenosti, broju dolazaka i uplovljavanja jahti, tako i po kvalitetu korisničkog servisa i veoma bogatom kalendaru događaja za članove posade, koji su bili rekordno posjećeni.

Godišnja popunjenost marine je na rekordnom nivou i 13.5% je veća nego prošle godine, mjesečna čak 16.3%.

U kategoriji jahti od preko 30 metara popunjenost je veća 14%, što je dokaz da je Porto Montenegro omiljena destinacija za superjahte, dok je prosječan vremenski period zadržavanja jahti za čitavih 61% duži nego prošle godine.

– U 2019. godini, do sada, Porto Montenegro je imao preko 2 000 dolazaka jahti sa preko 8 hiljada uplovljavanja. Do ovog rezultata smo došli strateškim formiranjem ponuda da bi odgovorili potrebama klijenata čije povjerenje u našu marinu evidendno jača iz godine u godinu. Veliko postignuće je da smo ovog ljeta bili domaćini nekoliko giga jahti koje se nalaze u top 10 na svijetu po dužini, počev od Azzam-a (180m), Eclipse (164m), YAS-a (141m), pa do i najveće jedrilice na svijetu “Sailing Yacht A” od impozantnih 143 metra dužine, istakao je marina analitičar u Porto Montenegru, Lazar Bakić.

Demografija klijenata je, manje više ista kao i prošle godine, koju u kategoriji ispod 30 metara dominantno čine gosti iz Velike Britanije, Rusije, Njemačke, Crne Gore, Srbije, Malte, Ukraine, Italije ali i SAD-a i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kada su u pitanju superjahte, gosti, takođe, dolaze iz Velike Britanije, Crne Gore, ali i Kajmanskih Ostrva, Britanskih Djevičanskih Ostrva, Poljske, Turske kao i sa drugih kontinenata.

– Timovi marine, marketinga i prodaje ulažu velike napore da za Porto Montenegro zna svaki vlasnik i kapetan broda na svijetu, stoga smo posjetioci svjetskih nautičkih sajmova i konferencija poput onih u Monaku, Kanu, Dizeldorfu, Sauthemptonu, Dubai-u i ostalih. Pažljivo pratimo nove tržišne trendove, analiziramo kretanja jahti i njihovu godišnju proizvodnju iz poznatih brodogradilišta, koja nam je dokaz da tržište raste a tražnja za vezovima za superjahte iz godine u godinu je sve veća, dodao je Bakić.

2 Komentari

  1. Mora da su slicni rezultati i na Skveru :o)
    Legenda kaze da je jednog dana ovog ljeta gospodnjeg 2019 godine bilo dvije jahte na vezu u istom trenutku , mada nema dokaza za to.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code