Sjajnim koncertima Enes Tahirović tria i Vasil Hadžimanov benda zatvoren Jazz festival

Sjajnim koncertima Enes Tahirović tria i Vasil Hadžimanov benda zatvoren Jazz festival

712
0
Podijeli

Žestoko energičnim i adrenalinskim koncertima Enes Tahirović tria i Vasil Hadžimanov benda, na Kanli kuli sinoć je zatvoren III Jazz Bay Herceg Novi Montenegro festival.

jazz zavrsna 1

Kanli kula bila je ispunjena skoro do posljednjeg mjesta, a u publici je bilo svih uzrasta – “od 7 do 77”.

Picerija i restoran

Tročasovni spektakl na najbolji način zaokružio je priču oko III festivala džeza, koji je definitvno ovogodišnjim programima čvrsto utemeljen, sa tendencijom da od iduće godine ugosti više muzičara i traje duže.

Prvi su na bini, kao predgrupa nastupili članovi Enes Tahirović tria – Enes na klavijaturama, Martin Đorđević na perkusijama, Penče King Kralev na kontrabasu, uz specijalnog gosta Stefana Pavićevića na saksofonu. Jazz standardima od ’60 – 2000. godine, dobro su zagrijali publiku i uveli ih u onu što je uslijedilo.

Bend Vasila Hadžimanova raspametio je publiku svakom kompozicijom za čije su izvođenje nagrađeni ovacijama i aplauzima. Bend je promovisao pjesme sa najnovijeg VI albuma “Alive”. Riječ je o njihovom prvom albumu snimljenom uživo u pet različitih gradova iz pet koncertnih dvorana. Specijalni gost na albumu bio je saksofonista i autor David Binney. Album je objavila američka izdavačka kuća “MoonJune Records” iz Nju Jorka.

“Svakog trenutka čekao sam kad će da se “zapali” neki od instrumenata koliko su bili žestoki”, bio je jedan od komentara gledalaca.

“Prvi put sviramo u Herceg Novom. Ovo je definitvno najljepši ambijent u kojem smo svirali. Ljudi, hvala vam na gostoprimstvu i iskreno se nadam da ćemo doći opet”, kazao je Hadžimanov nakon koncerta. Publika ih je na nogama, od prvog do zadnjeg reda, ispratila višeminutnim aplauzom.

Direktorica festivala, Nada Karadžić izuzetno je zadovoljna ovogodišnjim izdanjem festivala:

“Mislim da smo otišli naprijed. Počev prvenstveno od izabranih muzičara do organizacije. Pohvale stižu sa svih strana zaista. Muzičari su prezadovoljni prijemom, organizacijom, i ono što me posebno raduje je činjenica da je festival “odjeknuo” u skoro svim domaćim i regionalnim medijima. Važno je istaći da smo osim fantastičnih koncerata imali vrlo produktivne big band i vokalne radionice sa skoro 20 polaznika iz Crne Gore i zemalja regiona. Raduje me da djeca žele da uče nešto novo, a dobili su priliku da ih obučavaju vrhunski instrumentalisti. Radim već na pripremi sljedećeg festivala. Imam ambiciju da od njega napravimo zajedno nešto po čemu će se Herceg Novi prepoznavati u regionu i šire, i nešto zbog čega će ljudi dolaziti ovdje”, kazala je Karadžićka nakon koncerta.

Veći dio publike sa kule spustio se nakon zatvaranja na Škver, gdje je u lokalu Stanica održan ništa manje maestralni jam session Šuleta Jovovića i Jazz benda. Lokal je bio tijesan da ugosti sve koji su, iako možda nijesu imali namjeru, zastajali da vide i slušaju. Osim Šuleta Jovovića na gitari, svirali su i Dragan Carlo Đorđević – gitara, Claus Raible – klavijature, Branko Marković – kontrabas i Predrag Peđa Milutinović na bubnjevima.

Jedina zamjerka koja je otišla na račun organizacije je “obavještenje” o početku sinoćnjeg koncerta. Na kartam je pisalo da koncert počinje od 21.30, kada je počinjao koncert Vasila Hadžimanova i njegovog benda, a zbog čega je nepravedno i neopravdano izostavlje nastup predgrupe, Enes Tahirović tria, sinoć niko od prisutnih na kuli, iz organizacije, nije mogao da objasni. Ko je podbacio i zašto, ostaje da se utvrdi, budući da je veći dio publike zbog toga, ostao uskraćen za nastup Enesa Tahirovića.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code