Početna Kultura Sjajnim koncertom obilježeno 100 godina Mjesne muzike Đenović

Sjajnim koncertom obilježeno 100 godina Mjesne muzike Đenović

6

U punoj Dvorani Park Mjesna muzika Đenović obilježila je veliki jubilej – 100 godina postojanja i neprekidnog rada. Blizu 40 muzičara izvelo je 13 kompozicija iz cijelog svijeta, od koračnica i valcera do rokenrola, a onda su, pozvani dugim aplauzom publike, tri puta izašli na bis, saopšteno je iz Press službe lokalne uprave.

Nastala na skroman način i od skromnih ljudi, Mjesna muzika Đenović dosegla je mnogo veće visine i postigla mnogo bolje rezultate nego što je iko mogao pretpostaviti, poručio je predsjednik Mjesne muzike Đenović Mirko Mustur.

– U svim vremenima bila je ponos svoga mjesta, Herceg Novog i Boke, baštineći muzičke tradicije ovakvih orkestara i izvodeći muziku gotovo svih žanrova iz svih krajeva svijeta – kazao je on.

Istakao je da jubilej proslavljaju zajedno sa proslavom 50. godina Praznika mimoze, čiji su aktivni učesnici od samih početaka.

Mustur se u ime Mjesne muzike Đenović zahvalio svima koji su pomagali da orkestar opstane, radi i napreduje, koji su ga afirmisali i dali mogućnost da se pokaže, društvima i orkestrima sa kojima godinama sarađuju, a čiji su predstavnici bili gosti sinoćnjeg koncerta.

Najstarijim članovima Muzike, koji iza sebe imaju preko 50 godina aktivnog sviranja – Janku Vukasoviću i Đorđu Odaloviću, posebna priznanja uručio je Miloš Vujnović u ime Skupštine društva.

– U ovoj Muzici sam svirao 65 godina, a najveću nagradu za moje sviranje sam doživio večeras – rekao je Đorđo Odalović primajući plaketu.

Veliko je bogatstvo za Herceg Novi da ima dva orkestra sa tradicijom preko 100 godina, koja su rame uz rame, istakla je nakon koncerta članica Mjesne muzike Đenović Milica Matović.

– Još uvijek sakupljam utiske, ne znam šta se desilo, ali po reakciji publike čini mi se da je ovo bio jedan veliki uspjeh – rekla je Matović.

koncertu su prirustvovali, između ostalih i predskednik Opštine, Stevan Katić i konzul Republike Srbije u Herceg Novom, Zoran Dojčinović.

Uvod u koncert bio je film posvećen istoriji i budućnosti Mjesne muzike Đenović, a kompozicije koje su uslijedile dopunjene su plesnim tačkama i rok numerom.

6 Komentari

 1. Predsjedniče, trebali ste ostati na koncetu. Bio je fantastičan. Ovi muzičari puni entuzijazma su to zaslužili. Srećom, Novljani su bili tu da im se zahvale.

  27
  1
 2. Mozda najbolji dogadjaj ovogodisnjeg Praznika mimoze, jer je bio pravi novski, autentican.
  Svaka cast ovim skromnim ljudima i cestitam im jubilej!!!

  55
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code