Početna Kultura “Sjećanja” na Vojislava Perovića u galeriji Sue Ryder

“Sjećanja” na Vojislava Perovića u galeriji Sue Ryder

0

Izložba akvarela i pastela Vojislava Perovića pod nazivom “Sjećanja” biće otvorena u petak, 15. marta u 19 časova u galeriji Sue Rider na Belavisti.

Vojislav Perović je prva likovna znanja sticao u Umjetničkoj školi u Herceg Novom, upisan 1957/58 godine, školi visokog renomea koju su osnovali Petar Lubarda i Milo Milunović i koja je veoma brzo postala i ostala referentan podatak u umjetničkim biografijama umjetnika regiona.

Kako iskustva, vještine, znanja, stečena tokom školovanja u Umjetničkoj školi, žive u sjećanjima umjetnikovih prijatelja i poštovalaca kao vrijednosti koje traju, porodica je pripremila ovu izložbu u Herceg Novom sa izabranim radovima iz bogatog opusa Vojislava Perovića.

Vojislav Perović je preminuo u Beogradu 2013. godine. U želji da sačuvaju uspomenu na kreativne aktivnosti, porodica Perović je 2015. godine osnovala „Udruženje ZBIRKA AKVARELI I PASTELI „VOJISLAV PEROVIĆ“. Pored članova porodice, ono okuplja prijatelje i poštovaoce stvaralaštva umjetnika, kako bi kontinuiranom organizacijom različitih aktivnosti sačuvali od zaborava i predstavili široj publici raskošan talenat Vojislava Perovića, kako u pastelu i akvarelu, tako i u inventivnom grafičkom oblikovanju.

Na otvaranju izložbe govoriće Ljiljana Marinović, Vera Vitorović, Dragoljub Varajić i Zdravko Vučinić

U umjetničkom dijelu programa nastupiće Ksenija Perović, IV razred MŠ „Stanislav Binički“, Beograd, u klasi prof. Ivane Radulović, flauta, M. Petrovič Musorgskii „Gopak“.

Izložba u galeriji Sue Ryder biće otvorena do 5. aprila.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code