Početna Društvo Sjećanje: Preminula Vinka Perišić Šarenac

Sjećanje: Preminula Vinka Perišić Šarenac

0

Preminula je članica i saradnica Kulturne mreže Bijela, Vinka Perišić Šarenac.

Vinka je dala veliki doprinos razvoju ovog društva. Organizatorka je i koordinatorka projekta Bijeljansko kulturno proljeće. Dala je svoj veliki doprinos radu i napretku društva, koje je izgubilo velikog prijatelja i saradnika.

– Uspomena na nju će nam dati podstrek da projekat Bijeljansko kulturno proljeće nastavimo i ne prekinemo , naravno i da ga posvetimo uspomeni na njen lik i pjesničko djelo-poručila je direktorica KMBijela, Milanka Simović.

Vinka Perišić-Šarenac, rođena je u Goraždu 10.12.1957. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, studijska grupa Istorija jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik 1980. god. Radila je kao profesor književnosti u Gimnaziji u Goraždu i posljednje njeno radno mjesto gdje ju je i zatekla i prerano otrgla bolest je u JU OŠ ” Orjenski bataljon” u Bijeloj.

Objavila je knjige pjesama: „Zavatreni krug“ , „Pjesme radosti“, „Zlatno doba“, „Nježno sa zgarištima“, „Hitac za bijelog galeba“ „Bagrem i sneg beo“, „Vrištaću ako ništa ne pokušaš“.