Početna Politika Sjednica o budžetu: Dio opozicije napustio zasijedanje, biraće se i predsjednica opštine

Sjednica o budžetu: Dio opozicije napustio zasijedanje, biraće se i predsjednica opštine

10

so hn 2602U toku je vanredno zasijedanje lokalnog parlamenta u Herceg Novom o budžetu za ovu godinu.

Pod očiglednim političkim tenzijama dio opozicije je u startu napustio zasijedanje zbog, kako su obrazložili nezakonitog sastava Skupštine i narušene procedure. Iako su iz Građanskog saveza najavili da će doći na skupštinu i glasati za budžet, jer je to najpreči interes grada, s obzirom da su dobili mišljenje Agencije za anti korupciju da je dio odbrornika vladajuće koalicije u konfliktu intetesa, prvi su napustili salu.
Za njima su to učinili Demokrate, Novska lista, SDP i nezavisna odbornica Ljiljana Bojanić. Iz SNP i PZP su ostali da analiziraju i kritikuju predloženi budžet ali su isto najavili da neće prisustvovati glasanju.

Predsjednik skupštine Andrija Radman najavio je na početku da će nakon ove vanredne sjednice sazvane po hitnom postupku, na inicijativu vd predsjednika Dragana Jankovića, biti održana redovna 18 sjednica na kojoj se predlaže ponovni izbor predsjednice opštine, Nataše Aćimović.

10 Komentari

  1. A što veli Nikša, zar juče nije obećao on i Vuković da će podržati budžet u ineresu Opštine, a danas onako napuštanje sjednice “na vrat na nos”. DRK je, još jednom, potvrdio da je on glavni partner DPS-a.

  2. meni nije jasno zasto ovi napustaju skupstinu… ajde, danijela je bar pricala pa je napustila na glasanju i to tako treba… oni dobijaju pare za to… ili sto bi rekli u radio HN – novce! neozbiljno je, bas neozbiljno… glasaj protiv ako ti se ne svidja… nemas sto napustat…

  3. Ma da! Nije lako sjediti u udobnoj fotelji i argumantovano se boriti protiv nepravde (ako je ima),lakse je otici,dnevnica je svakako zagarantovana. Ma sve bih ja to na prinudni rad!

  4. MI KADA NE DOLAZIMO NA POSAO,ODBIJAJU NAM OD PLATE ,STO JE I NORMALNO,A OVI POLITICARI ,NE DOLAZE NA SAMO JEDAN SASTANAK MJESECNO,I NIKO IH NE PITA ZASTO NISU DOSLI,A PLATA ISTA.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code