Početna Društvo Sjutra centralna rasprava o Planu zaštite i spašavanja od zemljotresa

Sjutra centralna rasprava o Planu zaštite i spašavanja od zemljotresa

0

vatrogasci 4Centralna javna rasprava za Plan zaštite i spašavanja od zemljotresa na teritoriji opštine Herceg Novi biće održana sjutra, 19. februara u 11 h u prostorijama Vatrogasnog doma u Meljinama. Raspravi mogu prisustvovati sve ustanove, preduzeća i zainteresovani građani, obavještavaju iz Službe Zaštite i spašavanja Opštine Herceg Novi.
Na ovaj Plan je prethodno dobijena saglasnost Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova. Plan je usklađen sa Nacionalnim planom za zaštitu i spašavanje, Zakonom o zaštiti i spašavanju, Pravilnikom o metodologiji za izradu Elaborata o procjeni ugroženosti od prirodnih, tehničko – tehnoloških i drugih nesreća i Pravilnikom o metodologiji za izradu planova za zaštitu i spašavanje. U potpunosti omogućava sprovođenje aktivnosti zaštite i spašavanja od zemljotresa na teritoriji opštine Herceg Novi.
Autor prvog opštinskog Plana zaštite i spašavanja od zemljotresa u Crnoj Gori je Zoran Gamber, a zainteresovanima je dostupan u elektronskoj i štampanoj verziji. Inače, Novljanin Gamber je i autor Plana zaštite i spašavanja od požara, kao i Plana odbrane Opštine Herceg Novi. Bio je saradnik i na Planu zaštite i spašavanja od poplava.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code