Početna Oko nas Tivat Sjutra izbor Željka Komnenovića za predsjednika Opštine Tivat, uz intoniranje himne

Sjutra izbor Željka Komnenovića za predsjednika Opštine Tivat, uz intoniranje himne

7

Za razliku od konstitutivne sjednice Skupštine opštine Tivat 28. septembra, na kojoj je za predsjednika lokalnog parlamenta izabran dr Andrija Petković iz Bokeškog foruma,  sjutra, kada bi trebalo da bude za predsjednika Opštine izabran nosilac liste „Narod pobjeđuje“, Željko Komnenović, biće intonirana crnogorska himna.

To je Radiju Jadran potvrdio nosilac liste “SDP – odbranimo grad” i odbornik u Skupštini Opštine Tivat, Aleksandar Đurović.

Podsjetiimo da tivatski SDP neće biti dio nego kontrolor nove vlasti, ali  daje podršku za konstituisanje i izbor rukovodstva u lokalnoj Skupštini i upravi kako bi oni preuzeli punu odgovornost za svoj rad. Ipak, Đurović je svoj glas uslovio intoniranjem himne na skupštinskim zasjedanjima.

Na prvoj sjednici nakon lokalnih izbora u Tivtu  čulo se da je izbjegnuto intoniranje himne zbog negodovanja predstavnika koalicije “Narod pobjeđuje” . Međutim,  kako nam kaže Đurović,  sa predstvnicima buduće vlasti odmah je dogovoreno, a pred sjutrašnje zasjedanje i potvrđeno ,da se intonira himna i donese novi Pravilnik kojim to do sada nije bilo regulisano.

Prema njegovim riječima male su šanse da se može desiti da budući predsjednik Opštine, Željko Komnenović, ili neko iz te građanske liste uđe u salu tek nakon intoniranja himne:

-To je praktično nepostojeća situacija, jer imamo dogovor s njima. Ne očekujem baš nikakav problem- jasan je Đurović.

U novoj okosnici vladajuće koalicije u Tivtu, građanskoj listi Narod pobjeđuje, su pored Komnenovića doskorašnji predsjednici Opštinskog Odbora Nove srpske demokratije, Demokrata i Demokratske srspke stranke DSS, koji su podnijeli ostavke na te funkcije – Savo Klakor, Vladimir Arsić i Dejan Risančić, kao i iz Arsenala za Tivat Budimir Cupara i Tivatske Akcije Mirko Kovačević i Miomir Abović.

Na zasijedanju će sjutra biti 11 tačaka dnevnog reda. Izbor novog predsjednika Opštine Tivat, Željka Komneovića, koji na tu funkciju dolazi s mjesta direktora lokalnog javnog servisa Radio televizije Herceg Novi, je najvažnija.

Biće donijeta Odluka o imenovanju vršioca dužnosti sekretara Skupštine i imenovana radna tijela lokalnog parlamenta.

7 Komentari

  1. Ma sve za vlast..pristace i da im svira dva puta omrazena himna…ha haaa koja smijesna gradjanska lista..i njen nosilac…Cisti ideolog SPC.

    7
    14
  2. Čovjek sa skrivenim talentima! Kad je završio kurs za vodjenje grada na moru? Ko će sad bit direktor male televizije od koje je napravio radio?

    11
    5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code