SJUTRA KONAČNA ODLUKA ZA NOVSKI NOVI PRVOBORAC?!

SJUTRA KONAČNA ODLUKA ZA NOVSKI NOVI PRVOBORAC?!

213
0
Podijeli

novi_prv_radnici2U podgoričkom Privrednom sudu sjutra je zakazano ročište na kojem će biti odlučena sudbina novljanskog preduzeća “Novi Prvoborac”, koje je od 10. novembra prošle godine u stečaju. Sjutra će biti riječi o planu reorganizacije koji je dostavilo poslovodstvo AD  Novi Prvoorac, kao stečajni dužnik, sa dopunama i primjedbama radnika.

– Ako se istinski želi obezbjediti ekonomski oporvak firme mora  se ozbljnije raditi na tom planu, koji je po našem mišljenju naduvan i nerealan i njime se obmanjuje Sud – kaže za Radio Jadran bivši predsjendik Sindikata, Zahid Hodžić. – Ne vidimo sa sadšnjim rukovodstvom da se može dalje. Osnovni sud u Herceg Novom odlučio je da radnicima bude isplaćeno 400 000 eura po osnovu plata još  31. marta prošle godine, nismo dobili ništa, a dug je narastao na million i 300 hiljada eura – tvrdi Hodžić.

Oštećeni radnici priželjkuju odluku o bankrotu preduzeća, s obzirom da sadašnje rukovodstvo nije sposobno da vrati firmu na tržište i jedino je prodajom imovne moguće namiriti njih i druge povjerioce.

Picerija i restoran

“Ako sud procijeni da firma ne može dalje da radi, ići će se sigurno u bankrot, što i mi tražimo, jer – ne možemo doći do naših sredstava, poslodavac izbjegava da izmiri obaveze. Po našem mišljenju, Prvoborac ne može da nastavi da posluje, propala je mehanizacija, a nešto je i otuđeno” – istiće Hodžić.

Sva zaostala dugovanja za protekle više od tri godine, za plate topli obrok, a pogotovo po osnovu socijalnog osiguranja, poreza i doprinosa, radnici traže da se u što kraćem roku izmire. Nekoliko njih bez toga ne može ni u penziju. Vjeruju da će im u raspletu cijele priče oko Novog Prvoborca pomoći i to što imaju pravosnažne sudske presude o vraćanju na posao.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code