Sjutra naknadni konkurs: Dovoljno mjesta u svim srednjim školama

Sjutra naknadni konkurs: Dovoljno mjesta u svim srednjim školama

0
Podijeli

Naknadni konkurs za upis u srednje škole biće raspisan sjutra i u svim opštinama u Crnoj Gori ima dovoljno mjesta, saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

Kad je riječ o JUSMŠ Ivan Goran Kovačić, u Herceg Novom, pored do sada upisanih 237 srednjoškolaca u prvom krugu, mjesta će biti za još oko 70, kazao nam je direktor ove obrazovne ustanove, Momir Dragićević:

Picerija i restoran

– U gimnaziji su “slobodna” još 4 mjesta, za smjer prodavac 30, smjer restorater 25 i smjer frizer 13 mjesta, pojasnio je on.
On je dodao da će polaganje popravnih maturskih ispita biti organizovano 15, 16. i 17. avgusta, dok će se upis obavljati 16, 17. i 18. avgusta. Predaja dokumenata biće od 8 – 12 h.

Iz Ministarstva su podsjetili da taj resor daje podsticaje u vidu mjesečnih stipendija od 70 EUR za svršene osnovce koji odluče da upišu neko od stručnih deficitarnih zanimanja i koji ispune uslove stipendiranja.

Prvi konkurs je, kako su kazali, bio raspisan u maju, ali će Ministarstvo, usljed značajnog interesovanja i u avgustu raspisati naknadni konkurs za 43 stipendije za deficitarna zanimanja, za kuvare u Baru, kuvare i konobare u Budvi, montere telekomunikacionih sistema u Bijelom Polju i vodoinstalatere i keramičare u Podgorici.

Navodi se da će biti ponuđene još tri stipendije kao dopuna do kvote koja nije ispunjena u prethodnom konkursu, i to dvije za vodoinstalatera i jedna za keramičara u Podgorici.
Konkursi će biti objavljeni na sajtu Ministarstva prosvjete www.mps.gov.me.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code