Početna Društvo Sjutra NTC wine and gastronomy festival u Gradskoj kafani

Sjutra NTC wine and gastronomy festival u Gradskoj kafani

0

Početak maja u Gradskoj kafani rezervisan je za svojevrstan sajam proizvoda regionalne vinske i gastro scene. „NTC wine and gastronomy festival“ biće jubilarni, peti put upriličen u Gradskoj kafani Herceg Novi, sjutra i u subotu, 10. i 11. maja, od 12 – 18 h. Organizator je kompanija NTC d.o.o.

Tradicionalna manifestacija kojom NTC učvršćuje saradnju sa partnerima i afirmiše njihovo međusobno povezivanje, okupiće do sada rekordan broj izlagača. Domaćini očekuju predstavnike 80 kompanija iz Crne Gore, Srbije, BiH, Slovenije, Makedonije, kao i Francuske, Italije, Austrije, Njemačke i Bugarske.

„Događaj je isključivo poslovno-profesionalno orjentisan za ugostiteljstvo i HoReCa lance, usresređen je na plasman i ponudu premium proizvoda hrane i pića koje kompanija NTC zastupa na tržištu Crne Gore“, poručili su kompanije NTC.

Podsjetićemo da su ovaj mlad, ali među regionalnim vinarijama, cijenjen sajam vina do sada “posjetile” skoro sve eminentne vinarije. Od najzvučnijih imena prednjače: crnogorske Plantaže, Pik Oplenac, Zvonko Bogdan, vinarija Deurić, Kovačević, Radovanović, Aleksandrović, Matošević, te vina manastira Tvrdoš iz BIH.

Od evropskih vina prošle godine degustirana su ona iz vinarija Cantine di Marzo, Michele Chiarlo, Botega, Castelo Banfi, Donna Fugata i Tommasi iz Italije, te francuska iz Bordeaux, Provanse, Alsace, Sancerre.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code