Početna Ekonomija Sjutra presuda po tužbi bivših radnika Club hotela Riviera

Sjutra presuda po tužbi bivših radnika Club hotela Riviera

0

Presuda po tužbi zaposlenih u Club hotelu Riviera protiv bivšeg vlasnika, izraelske kompanije JT Investment limited, trebalo bi da bude donešena sjutra, potvrdio je Radiju Jadran pravni zastupnik radnika, Petar Zloković.

Odloženo ročište od 26. septembra održano je jutros, ponovo bez prisustva predstavnika bivših vlasnika Riviere, ali je sutkinja saopštila da će presuda biti poznata sjutra:

“Ročište je završeno danas, a sutkinja ima rok od 30 dana da donese presudu. Ona je, ipak, kazala da će je sjutra poslati strankama, što znači da je već  pripremljena. Nama sada ostaje da vidimo kakva je presuda, hoće li se ko žaliti na nju, te onda  kad postane pravosnažna, vidjećemo kako ćemo je izvršavati”, pojasnio je Zloković.

Žalbeni rok je 15 dana od dana uručenja presude.

Inače, na jutrošnjem ročištu ponovo se nije pojavio niko od predstavnika tužene strane, tako da su ročištu prisustvovali Zloković, sutkinja i vještak.

Podsjetićemo da je desetak radnika Riviere tužilo bivšeg izraelskog vlasnika zbog neisplaćenih zarada od januara, te poreza i doprinosa od oktobra prošle godine, kada je hotel zatvoren. Prema procjeni vještaka finansijske struke, njima se duguje oko 40 hiljada eura. Bivši vlasnik je u martu obavijestio radnike da nema potrebe da više dolaze na posao, jer nema ni posla niti novca. Hotel je 10. avgusta kupila kompanija Montenegro hotels iz Perasta, na javnoj aukciji za 6,8 miliona eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code