Sjutra prijave na konkurs za drugi studentski upisni rok, slobodna 743 mjesta

Sjutra prijave na konkurs za drugi studentski upisni rok, slobodna 743 mjesta

0
Podijeli

Univerzitet Crne Gore raspisaće sjutra konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija u drugom upisnom roku. Mjesta ima za 743 studenta, koji će se školovati besplatno i pohađati reformisane studijske programe.

Arhitektonski fakultet može upisati 22 studenta, Biotehnički 55, Ekonomski 25, Elektrotehnički 7, Fakultet dramskih umjetnosti 24, Fakultet likovnih umjetnosti 14, Pomorski fakultet 37, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 31, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 76, Filološki fakultet 121, Filozofski 41, Građevinski 25, Mašinski 100, Medicinski 70, Metalurško-tehnološki 35, Muzička akademija 11, a Prorodno-matematički 49 studenata.

Picerija i restoran

Ukupan broj mjesta na svakom studijskom programu povećava se za po jedan odsto principu afirmativne akcije.

Testovi iz dva predmeta od značaja za savladavanje izabranog studijskog programa za kandidate koji nijesu imali maturski, odnosno stručni ispit koji se polaže eksterno i dopunski ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, u periodu od 29. do 30. avgusta.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 1. septembrom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code