Početna Servis Sjutra privremene zabrane saobraćaja kroz Njegoševu

Sjutra privremene zabrane saobraćaja kroz Njegoševu

9

Radi nesmetanog i bezbjednog odvijanja svečane litije u čast proslave hrama Sv. Vaznesenja Gospodnjeg sjutra će privremeno biti izmijenjen režim saobraćaja u Njegoševoj ulici, od apartmana „Kukoljac“ do hrama na Toploj, obavještavaju iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Opštine Herceg Novi.

Saobraćaj će biti privremeno zabranjen za sva vozila od 18:20 do 18:45, kao i od 20 do 20:30 časova, u trajanju od 10 minuta, kada se očekuje vraćanje litije u hram Sv. Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj.

Sekretarijat za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost je donio Rješenje po zahtjevu Mitropolije crnogorsko-primorske, Arhijerejskog protoprezviterijata hercegnovskog, radi svečane litije u čast proslave hrama.

9 Komentari

 1. Da u svecanoj litiji ucestvuju samo pravi vjernici,koji postuju boga i njegove zapovjesti,nebi bilo potrebe obustavljati saobracaj.Ovako bolje je da se zabrani .Mnogi novokomponovani vjernici isli bi za litijom svojim dzipovima i pokusavali da svojim sirenama nadjacaju crkvena zvona,da pokazu koliko su mocni.

  6
  5
 2. Kod nas su ljudi suviše primitivni da bi napravili razliku između religije kao vjere u boga i nečeg sasvim intimnog i obožavanja popova i slijepe poslušnosti prema njihovom promovisanju primitivizma i srednjovjekovnih “vrijednosti”.
  Ako uspiju da shvate da su popovi obični političari, uglavnom okupirani materijalnim, a ne duhovnim vrijednostima i da je većina zaboravila na humane temelje religije (uz rijetke izuzetke), religijska osjećanja iskrenih vjernika, biće čistija, snažnija i univerzalnija.

  13
  4
 3. Da li naš grad predstavlja neko crkveno zdranje, jer se svako malo zabranjuje saobraćaj zbog litije? Ne čini li vam se da ste pretjerali sa takvim zabranama? Po kojem zakonu Sekretarijat odobrava zatvaranje – obustavljanje saobraćaja zbog litije, neki su se u Opštini debelo zaigrali, pa se ponašaju kao da im je grad babovina. Ne smeta mi da crkva slavi svaki dan ali u svojoj kući, a ne da svi mi trpimo zbog njihove šetnje. Koliko to pridonosi turizmu , mislite li da su svi vjernici i da to i njima odgovara. Mnogi stranci smatraju da su to primitivne manifestacije.Prestanite više sa tim!

  22
  33
  • Trpis za ukupno 55 minuta u dva termina?
   Ocigledno ne znas sta znaci ta rijec…
   A da ne spominjemo ove koji u prodavnicu i razne lokale ulaze autom… To je muka , prosetati par metara…

   Ili je ipak bolje kad “cikotici” sidju na more pod pratnjama , rotacijama , sirenama?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code