Sjutra regata „Memorijal Jova Dabovića“ u Baošićima

Sjutra regata „Memorijal Jova Dabovića“ u Baošićima

0
Podijeli

U akvatorijumu tivatskog zaliva ispred obale u Baošićima, sjutra će se jedriti regata “MEMORIJAL JOVA DABOVIĆA” za klase Optimist, Laser standard, Laser radial i Laser 4.7.
Start je u podne, najavljuje organizator, Jedriličarski klub “Jovo Dabović” iz Baošića, koji je raspisao regatu. Jedriće se po međunarodnim regatnim pravilima ISAF 2009-2012, Pravilima klasa koje se takmiče, te Uputstvu za jedrenje.

Koristiće se sistem niskih bodova, a prijave takmičara primaju se u prosrorijama JK, najaksnije do nedjelje, u 11 h. Tada će vođama bit uručeno i Uputstvo za jedrenje.

Picerija i restoran

Svi takmičari prijavom prihvataju da na regati učestvuju na vlastiti rizik i odgovornost – napominju organizatori. Nagrađeni će dobiti pehare i medalje.

Uz regatu će se i stari jedriličari prisjetiti svoga vremena, prije 40 godina, kada je usljed iznenadnog jakog nevremena u Baošićima potopljeno mnogo jedrlica. Srećom nije bilo stradalih.

Uz priču strarih jedrličara, dodjela nagrada biće organizovana u 17 h, u kafeu pored prostorija Jedrličarskog kluba.

Ova regata jedna je onih sa najdužom tradicijom, ne samo u Crnoj Gori nego i šire. Počela je sa osnivanjem jedriličarskog kluba „Jova Dabovića” 1947. godine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code