Sjutra školsko zvono za preko 4100 osnovaca i srednjoškolaca u Novom

Sjutra školsko zvono za preko 4100 osnovaca i srednjoškolaca u Novom

2959
0
Podijeli

osnovna skola daso pavicic 3U tri osnovne škole – Dašo Pavičić na Toploj, Ilija Kišić u Zelenici i Orjenski bataljon u Bijeloj kao i Školi za osnovno muzičko obrazovanje, od sjutra će novu školsku godinu započeti 2,684 učenika.

Najveću, OŠ Dašo Pavičić na Toploj, školsku 2016/2017. pohađaće 1291 učenik u 51. odjeljenju, što je za dva odjeljenja više u odnosu na prošlu godinu, jer su izašla četiri IX razreda, a upisano 6 prvih.

Picerija i restoran

Ove godine upisano je 156 prvaka, od toga jedno odjeljenje u Sutorini. Za njih će prijem biti upriličen sjutra ujutru u kino Sali škole na Toploj, od 8 časova, gdje će im biti podijeljeni rasporedi časova, pribor i udžbenici.

U područnom odjeljenju ove škole u Igalu, upisana su 42 prvaka, a u prostorijama Dječijeg odjeljenja Instituta narednu školsku godinu pohađaće još 119 učenika od II do IV razreda, tj. ukupno 161 učenik.

Podjela rasporeda I smjene u centralnoj zgradi škole biće od 7.30 h za učenike II5, III3, IV 1,2,3,4, VI 1,2,3,4,5 I VIII 1,2,3,4,5. Za učenike II smjene, podjela rasporeda obaviće se od 9.30 za odjeljenja II 1,2,3,4, III 1,2,4, V 1,2,3,4,5,6, VII 1,2,3,4, I IX 1,2,3,4.

Prijepodnevnu smjenu u Igalu pohađaće I 5,6 I III 5,6, a poslijepodnevnu II 6,7 i IV 5,6.

 

U OŠ Ilija Kišić u Zelenici do sada su upisana 394 đaka za sljedeću školsku godinu, ali tačan broj znaće se 5. septembra. Ove godine upisano je 37 prvaka, od toga 3 u područnom odjeljenju u Kumboru.

Prijem prvaka biće upriličen sjutra u 8.30 h u centralnom holu škole, a za đake iz Kumbora u 9 h. Po raspored, od 8 h treba da dođu učenici I smjene, tj odjeljenja VI, VII, VIII i IX kao i učenici odjeljenja djece sa posebnim potrebama. U 13.15 h biće podijeljen raspored časova za djecu iz II, III, IV i V razreda.

Prema riječima direktora škole, Đorđija Radovića, poptuno su spremna za početak školske godine, jer je tokom ljeta obavljen niz sanacionih radova, krečenje kompletnog unutrašnjeg prostora, kao i zamjena laminata na pojedinim djeovima.

 

OŠ Orjenski bataljon u Bijeloj ove godine pohađaće 634 učenika, od toga 94 prvaka. Prema riječima direktorice, Jarmile Radović, riječ je o blagom povećanju upisanih đaka, od 20 učenika. Takođe, od ove godine upisana su i 2 đaka sa teškoćama u razvoju. Ona je navela da će u centralnoj zgradi škole u Bijeloj biti 3 odjeljenja prvih razreda, jedno u Kumboru i Đenovićima, kao i jedno kombinovano odjeljenje od i I i II razreda u Bijeloj.

Podjela rasporeda, udžbenika i prijem prvaka biće upriličen sjutra u 10 h, uz prigodan program u kino sali škole. Od 8 h po raspored treba da dođu učenici od VI do IX, a u 9 h đaci od II do V.

Radović je napomenula da su tokom ljeta renovirane 3 učionice za prvake i hodnik, obnovljena biblioteka i knjižni fond, postavljene dvije prilazne rampe za djecu sa posebnim potrebama – jedna u zgradi u Bijeloj, a druga u odjeljenjima u Đenovićima i Baošićima. Dio škole okrečen je zahvaljujući pomoći radnika JBB, kao i zamjena željeznih okvira na vratima na ulazu u školu.

 

Rekord upisanih đaka u Muzičku školu

images_slike_gradovi_hn_objekti_muzicka_skola_hnKad je riječ o Školi za osnovno muzičko obrazovanje, nju će ove godine pohađati 365 učenika, što nije konačan broj budući da upisi traju do 5. septembra, od 9 – 11 h, uz prisustvo komisije. Direktorica škole Nada Karadžić ističe da je to do sada najveći broj upisanih đaka, a 20 više u odnosu na prošlu godinu. Sjutra od 8 časova biće organizovana podjela individualnih i grupnih rasporeda časova, iako ona napominje da grupni rasporedi još nijesu konačni, a njihovo usaglašavanje zavisiće od obaveza đaka prema osnovnoj školi.

 

U Srednjoj školi početak nastave i maturskih ekskurzija

 

srednja skola ivan goran kovacic 3SMŠ Ivan Goran Kovačić će ove godine pohađati 1084 učenika, od toga 369 biće u prvima razredima. Od toga,  92-je biće u Gimnaziju, a ostali u stručnim školama.

Nastava za I smjenu počeće u 7.30 h, odnosno za đake Gimnazije, Turističke i Građevinske škole. Za ostale stručne škole, poslijepodnevna nastava počinje u 13 h.

Dio predškolaca iz JU Vrtići Naša radost pridružiće im se za nekih desetak dana, kada bi trebalo da bude okončana adaptacija prostorija u školi. Za sada još uvijek nije poznat broj djece iz vrtića koji će tu privremeno sticati predškolsko obrazovanje, kazao nam je direktolr škole, Momir Dragićević.

Takođe, od sjutra u 16 h prva grupa IX razreda sa platoa Instituta otići će na matursku ekskurziju, koja ove godine na zahtjev učeničkog parlamenta traje dan duže. U njoj će biti 95 učenika, 4 profesora 2 vodiča i ljekarsko osoblje. U drugoj grupi, koja putuje preksjutra takođe u 16 časova, otići će 75 učenika, 4 profesora, vodič i ljekar. Ruta ekskurzije obuhvatiće Budimpeštu, Beč i Prag.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code