Početna Politika Sjutra Skupština opštine Herceg Novi o stanju u Bolnici Meljine

Sjutra Skupština opštine Herceg Novi o stanju u Bolnici Meljine

14

Odbornici hercegnovske Skupštine sjutra će zasijedati treći put ove godine, a dnevni red od 19 tačaka biće proširen raspravom o Bolnici Meljine i zahtjevima prema vlasniku Atlas grupi i Vladi, da što prije postignu dogovor oko njenog statusa, potvrdio je Radiju Jadran, predsjednik lokalnog parlamenta, dr Miloš Bigović.

– Sigurno ćemo proširiti dnevni red, sigurno ćemo imati raspravu i zaključke, biće to moj predlog, ukoliko ne bude ostalih. Svaki odbornik ima pravo da proširi dnevni red.  Da vidimo možemo li, bez politike, uraditi nešto dobro za narod i kao narod. Biće to prioritet – kaže Bigović.

Odbornici treba da budu jedinstveni, jer Bolnica je neophodna gradu, dodaje Bigović. Sve se može, kada se hoće i prije završetka sudskog spora, samo da grad ne ostane bez Bolnice. Jer, vlasniku očigledno nije stalo do nje, primjećuje on.

Inače, Savjet za privatizaciju je u petak, na predlog predsjednika Unije slobodnih Sindikata, Srđe Kekovića, donio zaključak da Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja za ovu sedmicu pripreme cjelovitu informaciju o statusu Bolnice.

Sindikat Opšte bolnice Meljine i jutros je organizovao polusatni protest upozoprenja  zbog stanja u Bolnici, očekujući odgovore iz Vlade i Atlas grupe na njihov zahtkev za razgovor i uključivanje ustanove u sistem javnog zdravstva Crne Gore.

Što je još na dnevnom redu SO?

Skupština će raspravljati  o prijedlozima Odluka o završnom računu budžeta Opštine Herceg Novi za 2017. godinu,  rješavanju stambenih pitanja službenika i namještenika zaposlenih u organima lokalne uprave, o  posebnim i stručnim službama Opštine Herceg Novi, kao i o stipendiranju i nagrađivanju studenata, participaciji troškova prevoza u prigradskom i međugradskom saobraćaju za određene kategorije učenika, te o postupku i kriterijumima raspodjele sredstava za podršku ženskom preduzetništvu.

Pred odbornicima će se naći i Program podizanja spomen-obilježja za 2018. godinu,  Odluke o izgradnji kanalizacione infrastrukture u naselju „Vodice – Baošići“, građenju i uklanjanju pomoćnih objekata, te Izvještaj o radu DOO „Vodovod i kanalizacija“ Herceg Novi sa finansijskim izvještajem za 2017.godinu.

Tu su i prijedlozi Rješenja o imenovanju članova Savjeta za ravnopravnost polova Opštine Herceg Novi,  o davanju saglasnosti na Odluku Odbora direktora „Sportski centar Igalo“- o izboru izvršnog direktora, te saglasnoti na Odluku Savjeta „Herceg festa“ o izboru direktora.

14 Komentari

 1. Pod hitno zatvoriti Bolnicu Meljine da što prije izumru članovi jedinog bastiona u Crnoj Gori, a koji i dalje kao maleni kamenčić žulja taban Novopečenih Crnogorskih Velikana. Ujedno bih želio da vas obavjestim kako je veliki Hercegnovski Dobrotvor danas dva sata držao parkiran svoj sivi tenk na sred autobuske stanice u Igalu (ispred pošte), dok nigdje nije bilo Komunalnih Policajaca koji uobičajeno tuda po vas dan špartaju sa pendrecima, lisicama i radio vezom, jer im je dato ovlašćenje da “biju i vezuju narod”, ne i Hercegnovskog Dobrotvora od kog su se najvjerovatnije zavukli kao poljski miševi

  5
  2
 2. Anonimus bolje da tvoj idol Kruso proda jahtu i eto Bolnica izlazi iz krize nego sto Bigovicu prisivas atribute ali zato si vjerovatno dobio sendvic od parizera.

  5
  12
  • Prvi bot Velikog Demagoga koji se potpisao ženskim imenom! Napredujemo. Za mene su jahta i parizer ekstremi, neđe sam u sredinu a imam oči i mislim svojom glavom. Bigović je umjetnik manipulacije i već godinama pratim njegove navijače na portalu. To i djeca vide. Ranije je sam sebi lupao pluseve, čak se i za predsjednika države spremao, sad nema kad. Danijela, dobro došla, zamezi nešto.

   5
   3
 3. hahahaha ovi da nešto riješe ,bolje mi je da se počešem da se nasmijem jer je mnogo žalosno pa ne mogu . 300.000 je dato za crkvu na Toploj od građana Novoga . Sve su obećali.ništa uradili,mičimo ih što prije.Korupcija nikada jača nije bila u opštini,mislili smo da je najgore prošlo ovo su termiti koji će oglođati sve !!!

  16
  8
  • Zasto minuse dajete , jer nikome ne odgovara da covjek nikome od stranaka ne pripada.kad tad doci cete na njegovo, da pravi ljudi trebaju preuzeti opstinu a ne stranacki podanici, snahe, rodaci i ostala bulumenta, koja nizasta ne odgovara, nece da radi ne zna da radi

   12
   1
 4. Hoće li li spomen obilježje deportovanim 92 biti na dnevnom redu ili će opet neki Kotromanovic dobiti spomenik. Tesko ce to kod Srba sutorana pasat.

  15
  24

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code