Početna Društvo Sjutra vakcinacija i u starom dijelu Instituta, do sada preko 1600 vakcinisanih...

Sjutra vakcinacija i u starom dijelu Instituta, do sada preko 1600 vakcinisanih Novljana

10

Novi punktovi za imunizaciju u Herceg Novom u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja biće definisani sjutra, kao i broj medicinskog osoblja koje će biti dodatno angažovano. Prijedlog menadžmenta Doma zdravlja je da to bude u starom dijelu Instituta, čiji bi dio medicinskog kadra trebalo da bude angažovan kao ispomoć.

Prema riječima v.d. direktora Doma zdravlja, dr Gorana Komara, tokom sjutrašnjeg dana očekuju posjetu mješovitog stručnog tima iz Podgorice, koji podrazumijeva i osobe koje pružaju tehničku potporu procesu imunizacije:

„U Herceg Novom i nekim drugim obližnjim opštinama biće definisani punktovi za proširenu masovnu imunizaciju. No, mi nijesmo čekali sjutra, već smo stupili u kontakt sa ustanovama koje bi mogle pomoći, najprije s Institutom, kao i do sada“, naveo je dr Komar.

Taj predlog je uslijedio uzimajući u obzir uključenost Instituta tokom čitavog procesa i špica epidemije, počev od toga da su jedno vrijeme stari stacionar i soliter Institura bili karantin, a kasnije je i otvorena dnevna kovid ambulanta za pružanje terapija obolejlim od kovida po preporuci ljekara Doma zdravlja.

„Oni predlažu određena tehnička rješenja, prostor i kadar. Napominjem da smo na današnji dan prešli 1.600 vakcinisanih na području naše opštine i to zahvaljujući radu jednog tima“, kazao je dr Komar.

Kako je ocijenio, solidan je odziv za imunizaciju vakcinom AstraZeneka i već poručuju nove doze za vakcinaciju.

U toku je vakcinacija zaposlenih u ustanovama i preduzećima koja lako mogu doći u kontakt sa covid infekcijom, a narednih dana u planu je imunizacija zaposlenih u policiji, prosvjeti i lokalnoj administraciji i preduzećima.

10 Komentari

 1. Svi stariji od 65 god.mogu kad god hoće i bez poziva, niđe žive duše nije bilo u neđelju.Mnogi neće ovu vakcinu da prime, njihova stvar, svi imaju pravo na mišljenje.

 2. Molim, da mi neko objasni-kako je moguce,da moje roditelje koji imaju 94 i 83 godine,niko nije zvao ili obavjestio o vakcinaciji…?!A pisu,da su svi stariji vakcinisani u novskoj opstini..

  17
  3
 3. Zašto zaobilazite trgovce prehrane koji su od početka poslije doktora i sestara u crvenoj zoni najizloženiji pandemiji!??Zar je nekome iz opštine kojem je pandemija došla ko kec na desetku da ništa ne radi a prima platu preće dati vakcinu nego toj ugrožemoj grupi ljudi!SRAMOTA.

  66
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code