Početna Politika Sjutra zasijeda hercegnovski parlament: Od 43 tačke dnevnog reda ključan budžet

Sjutra zasijeda hercegnovski parlament: Od 43 tačke dnevnog reda ključan budžet

4

Posljednja ovogodišnja, XV redovna sjednica SO Herceg Novi, biće održana sjutra u Dvorani Park. Na preobimnom dnevnom redu su 43 tačke.

Prva i najznačajnija biće Prijedlog Odluke o budžetu Opštine Herceg Novi za 2021.godinu, koji je prema Nacrtu projektovan na 15.980.000 eura, što je za 2,8 miliona manje u odnosu na prvobitno planirani ovogodišnji, odnosno 1,8 miliona manje u odnosu na prvobitno planirani budžet za 2019. godinu.

Ukoliko bude izglasan Prijedlog odluke o utvrđivanju lokacije, u Sutorini će biti izgrađeno gradsko groblje. Odbornici bi trebalo da „odobre“ i rekonstrukciju dijela Njegoševe ulice – od zgrade Opštine do bivšeg Hotela Rudnik, izgradnju sportskog objekta na Trebesinu.

Pred novskim odbornicima naći će se nekoliko Prijedloga Odluka iz komunalnog spektra: o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, o naknadi za urbanu sanaciju, o izmjenama i dopunama Odluke o postavljanju odnosno građenju i uklanjanju pomoćnih objekata.

Takođe, predloženo je i nekoliko Odluka za utvrđivanje lokacije za postavljanje/izgradnju objekata od opšteg interesa: kanalizacionog kolektora u Baošićima, lokalnog puta u Mrkovima na Luštici, autobuskog stajališta na Jadranskoj magistrali ispod Doma zdravlja, javne garaže u Igalu, kanalizacione infrastrukture na potezu od Karaule do konobe Stara Hercegovina.

Novski odbornici izjašnjavaće se i o Programu rada Skupštine za sljedeću godinu, kao i preduzeća čiji je osnivač Opština.

Na dnevnom redu je i čak 11 Prijedloga Odluka o stavljanju van snage Odluka koje je praktično “pregazilo vrijeme”: o utvrđivanju procenta za određivanje naknade za gradsko građevinsko zemljište, usklađivanju naknade za korišćenje izgrađenog građevinskog zemljišta sa tarifom, uvođenju prireza na promet proizvoda, usluga, nepokretnosti i prava, posebnom opštinskom porezu na naknade i usluge i tako dalje.

Dnevnim redom predloženi su i Izbori i imenovanja, pa bi tako umjesto Sava Nikovića, član Savjeta javnog servisa RTHN, u ime NVO sektora u naredne četiri godine trebalo da bude Jasmina Lepović.

Takođe umjesto Dragane Stanišić , koja je podnijelaa ostavku na mjesto odbornce SO, nova predsjednica Savjeta za zaštitu životne sredine trebalo biu da bude imenovana Milica Kostić.

Početak sjednice zakazan je u 9 h.

4 Komentari

 1. Zapamticete dobro vladavinu DPS, molicete da se vrate. Ni sami niste svjesni sta vas ceka, vracate se 50 god nazad. Bili zivi, pa vidjeli

  18
  19
 2. Ne mojte ni tih 100 metara izglasavat ,od Opstine do terase rudnik, to ko da niste nista uradili ,kad ce vam ostatak Bejruta ostat isti . Zagrebite to od zgrade Novljanke Pa do kruznog toka ,ne zna se koji je santimetar puta gori na tom dijelu. Stice se utisak kao da ne idete tim putem svaki dan sa posla . Imamo naj goru ulicu koja vodi do centra grada i van njega , asfalt je jos iz 62 godine kad se vozilo u drugom smjeru u odnosu na ovaj sad .

  15
  2
 3. Ne bu bilo zgorega da skupstina malo pretrese stanje u Institutu Igalo dje su zaposlene poslali na prinudni od 3 mjeseca minimum a za to vrijeme jedna ceta Libijaca dolazi iz privatnog smjestaja na terapije svaki dan.Kako? Zasto? Kp je to ugovorio i dozvolio? Jesu li zaposleni upuceni na prinudni odmor da bi bili kaznjeni sto ne glasase onomad za vjecni DPS u Instututu, pa sad ovi odlazecu( svi od generalnog pa do zadnjeg sefa) u bijesu sto su smjenjeni kaznjavaju zaposlene.To treba da se vidi i ko je sve krsio zakon.
  Zvace ih Dritan nesto sledecih dana.

  18
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code