Početna Sport ŠK Herceg Novi 1949 poveo u trci za pehar Prve lige Crne...

ŠK Herceg Novi 1949 poveo u trci za pehar Prve lige Crne Gore u šahu

3

Nakon prvog vikenda Prve lige Crne Gore u šahu i tri odigrana kola šahovski klub Herceg Novi 1949 na čelu je tabele sa 6 meč bodova.

Novljani su u jednom od derbija savladali bivšeg premijerligaša Rumiju iz Bara, a standardni sastav su pojačali sa iskusnim internacionalnim majstorom Zoranom Runićem iz Bosne i Hercegovine.

Nakon tri kola drugo mjesto, sa po četiri meč boda, dijele ekipe Rumije, Cetinja i 7.oktobra. Po 2 meč boda imaju ŠK Mladost iz Nikšića i ŠK Gambit iz Berana, po 1 bod imaju ŠK Dijagonale iz Podgorice i ŠK Brskovo iz Mojkovca, dok je ekipa ŠK Berana na začelju bez meč bodova.

– Očekivano i sasvim zasluženo smo na čelu tabele sa maksimalnim učinkom. Naravno, predstoji nam derbi čitavog prvenstva protiv jakog protivnika kakva je ekipa Cetinja koja trenutno dijeli drugo mjesto i mislim da ćemo dokazati zašto smo trenutno na prvom mjestu. Ova ekipa je formirana na taj način da izbori plasman u Premijer ligu. Mnogo je truda i zalaganja uloženo i ja se nadam da ćemo to na kraju krunisati peharom i ulaskom u najviši rang takmičenja, izjavio je sekretar ŠK Herceg Novi 1949 Miloš Bubanja.

ŠK Jedinstvo iz Bijelog Polja odustalo je od takmičenja, s toga ove godine uz njih ispada još jedna ekipa iz Prve lige Crne Gore, dok dvije prvoplasirane prelaze u Premijer ligu.

Rezultati igrača ŠK Herceg Novi 1949:
IM Zoran Runić 3 meča – 3 pobjede
FM Veselin Mihajlović 3 meča – 3 remija
FM Branko Pejović 3 meča – 1 pobjeda i 2 remija
FM Miomir Savić – 3 meča – 2 pobjede i 1 remi
MK Vukoman Cerović – 3 meča – 1 pobjeda, 1 remi i 1 poraz
MK Mašan Bubanja – 2 meča – 1 pobjeda i 1 remi
MK Miloš Bubanja – 1 meč – 1 pobjeda

Takmičenje u Podgorici biće nastavljeno od 27. do 29. septembra.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code