Početna Društvo Skala po skala: Obnova stepeništa Jova Dabovića skoro 30 hiljada eura

Skala po skala: Obnova stepeništa Jova Dabovića skoro 30 hiljada eura

11

Rekonstrukcija dotrajalog stepeništa Jova Dabovića, ispod Autobsuke stanice Herceg Novi, pored zgrade TO, počela je krajem prošle sedmice, a za radove je zadužena hercegnovska firma Niveda. Isti izvođač je angažovan i na popločavanju i opremanju dijela Šetališta Pet Danica u Igalu.

Ovo je skalinada koja je veoma prometna i koja će, kako je planirano, nakon mjesečne rekonstrukcije, biti bezbijednija i dobiti novi izgled.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Boro Lučić ističe da je ovo prvo u nizu jednog od „gradskih simbola“ koje će biti obnovljeno:

– Trenutno se izvode grubi građevinski radovi, betoniranje, slijedi popločavanje kamenom i postavljanje dekorativne rasvjete. Sa druge strane, finansijska vrijednost radova manje je važna od onoga koliko radovi znače. Novi je po njima prepoznatljiv, a godinama su bila zapuštena, jer skoro sva su u lošem stanju – naveo je on.

Vrijednost radova je 29.600 eura.

Nakon ovih, sličan posao biće urađen i na stepeništu Danice Tomašević i Marka Vojnovića, gdje je počelo snimanje terena. Konkretni radovi planirani su nakon završetka projekata sljedeće godine.

Cilj je da sva stepeništa zajedno sa Njegoševom ulicom budu „uniformisana“, tj. popločana istim kamenom, kako bi se vratio duh nekih starih vremena. Stoga je Lučić apelovao i na vlasnike maloprodajnih objekata da budu pažljiviji sa postavljanjem reklama, kako bi sve bilo ambijentalno uklopljeno.

11 Komentari

 1. Sjecaju se stari Novljani kako je nekada na Skveru bilo i stare dobre uzrecice
  “Pola Pecu , pola preduzecu”

  Tako nam je sa cijelom opstinom sada.

  11
  3
 2. Одлична инвестиција 25 степеника са подестима 29.600€.
  По степенику 1.200€.Без тендера .Мића , Душко Крушо
  И Чачић усмени договор.Браво! Важно да је све транспарентно!!!!

  25
  10
 3. A vidjeste li ljude bruke -kako Stambeno komunalno rješava pitanje odvoda vode sa ulica: kod parkinga Tamarisa su betonirali gvozdenu rešetku, koja je odvodila vodu ka Pošti. Umjesto da pročiste cijevi, koje su slabo odvodile vodu, oni lijepo zalili betonom. Kako će tek sada plutati Igalo…

  40
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code