Početna Eco “Skini se s plastike, navuci se na prirodu”

“Skini se s plastike, navuci se na prirodu”

2

Najveća globalna volonterska akcija Sat za planetu biće organizovana u subotu 30. marta gašenjem svjetla od 20:30 sati do 21:30 sati, a ovogodišnji moto je “Skini se s plastike, navuci se na prirodu”, saopšteno je iz Svjetskog fonda za prirodu WWF Adria.

– WWF-ova inicijativa Sat za planetu Zemlju 30. marta ujediniće milione ljudi širom svijeta, koji će tako pokazati svoju predanost planeti – kazali su iz WWF Adrie.

WWF poziva pojedince, gradove i preduzeća da se uključe u akciju gašenjem svjetla, ali i Vlade da uvedu globalni pravno obavezujući sporazum da se spriječi zagađenje mora plastikom.

– Jedan sat koji provodimo u mraku trebalo bi da posluži kao podsjetnik da moramo osigurati održivu budućnost naše planete. Priroda nam je od vitalne važnosti, ona podupire naš ekonomski napredak i razvoj, naše zdravlje, blagostanje i opstanak. Ali mi guramo planetu do granica i priroda je ozbiljno ugrožena – kazala je rukovodilac inicijative u WWF Adriji, Petra Boić Petrač.

Akcija Sat za planetu počela je kao simbolični događaj gašenja svjetla u Sidneju 2007. godine, a danas se obilježava u više od 180 zemalja.

2 Komentari

  1. Ušteda na gašenju današnjih sijalica je minimalna i ne znači ništa. Bolje je naučiti kupce i kasirke da ne uzimaju odnosno ne davaju više kesa nego što zaista treba, a idealno je ako nosimo ceger. Od gašenja svijetla može samo neko nos slomit kroz kuću ili po putu.

    8
    1
    • Uz dužno poštovanje evidentno imaš problem gledanja iz šireg ugla iliti “lupio si pa preživio”. Dali ti je poznat termin svetlosna polucija i kakav efekat ima na zdravlje, okolinu itd itd??

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code