Škola mentalne aritmetike “Malac genijalac” za djecu od 4 do 12 godina

Škola mentalne aritmetike “Malac genijalac” za djecu od 4 do 12 godina

4
Podijeli

U Herceg Novom je sa radom počela škola mentalne aritmetike “Malac genijalac”, upis je u toku i traćaje do 15. oktobra. Svaki upisani đak sa školom počinje na dan upisa, kazao nam je direktor firme Viva CG, koja je vlasnik franšize “Malac genijalac” i zastupnik platfrome Hikari za Crnu Goru i dio Srbije, Zoran Milanović.

– Škola mentalne aritmetike “Malac genijalac”, radi po japanskoj Hikari platoformi. To je patentirani program mentalne aritmetike, jedinstven u svijetu, kao najeminentniji i najznačajniji, jer postoje i drugi programi mentalne aritmetike, ali ovaj je najelitniji, najjači i najreferentniji, a u upotrebi je u preko 50 zemalja širom svijeta – kazao je on.

Picerija i restoran

Škola “Malac genijalac”, kako je objasnio Milanović, ne pruža samo mogućnost poboljšanja matematičkih sposobnosti djeteta, već trajno razvija sposobnosti i vještine fotografskog pamćenja, koncentracije, brzog računanja, analitičkog i logičkog razmišljanja.

– Program je namjenjen djeci od 4 do 12 godina, pošto je u tom uzrastu dječiji mozak najaktivniji i tada je prilika da se pomoću tih vježbi djeci u mozgu stvore sinapse, odnosno veze između moždanih hemisfera. Tim našim posebnim metodama i tehnikama omogućeno je aktiviranje obje moždane hemisfere i stavljanje u funkcioju cijelog kapaciteta mozga – objašnjava Milanović.

Nastava se odvija u malim grupama koje čine od 6 do 12 polaznika, kroz razne zabavne aktivnosti, igre i takmičenja, pri ćemu je najvažnije opuštajuća i kreativna atmosfera i pozitivni emocionalni odnosi.

Program je prilagođen uzrastima, a podjeljen je u predškolsku grupu (od 4 do 6 godina), mlađu školsku grupu (prvi i dugi razred), srednju (treći i četvrti) i stariju grupu (peti i šesti razred).

Program se sastoji od 2 nivoa, osnovnog i naprednog. Svaki nivo traje po 10 mjeseci, odnosno 120 časova. Nastava prati klasičnu školsku godinu, od septembra do juna, a na kraju svakog nivoa polaže se test i dobija se sertifikat o završenom nivou. Nastava se održava jednom nedeljno (vikendom po 3 vezana časa )

Da bi dijete moglo da počne obuku mora da poznaje brojeve od 0 do 9, da razumije njihovo značenje i da bude u stanju da ih napiše. Za mlađu djecu se organizuje pripremni kurs, koji traje 2 mjeseca.

Timove nastavnika u “Malac genijalac” školama čine profesori i nastavnici koji su prošli međunarodnu obuku i posjeduju sertifikat učitelja mentalne aritmetike. Riječ je o stručnjacima iz oblasti humanističkih nauka, psihologije, pedagogije, defektrologije, koji posjeduju izuzetno znanje, neophodno iskustvo i provjerene sposobnosti za rad sa djecom. Takođe svi nastavnici posjeduju neophodno iskustvo i provjeren senzibilitet za rad sa djecom.
Nastavni proces počinje od drevne računaljke koja se zove “abakus”. Nakon savladavanja računanja na toj računaljci i sticanja sposobnosti korišćenja obje moždane hemisfere dijete je u stanju da obavlja komplikovane računske operacije, poput množenja trocifrenih brojeva sa dvocifrenima “u djeliću sekinde”, objašnjava on. Tu sposobnonst dijete zadržava do kraja života.

Milanovć je kazao da kroz rad u ovoj vrsti škole djeca koja nisu bila zainteresovana za matematiku i školu uopšte, postaju izuzetno zainteresovana i aktivna u rješavanju matematičkih zadataka, ali i drugih životnih problema.

Prostorije škole “Malac genijalac” u Herceg Novom su u ulici Save Kovačevića, u blizini tvrđave Forte Mare. U Crnoj Gori trenuto je aktivno 8 školica, a u planu je otvaranje još 4 do kraja 2017. godine, čime bi bili pokriveni svi veći gradovi u našoj zemlji. Više informacija na telefon 069 346 351.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code