Škola za 12 dana, ali osnovci „Milana Vukovića“ sa Savine još ne...

Škola za 12 dana, ali osnovci „Milana Vukovića“ sa Savine još ne znaju gdje će

4911
9
Podijeli

osnovna skola milan vukovic 2Mališani iz vrtića Naša radost na Savini sljedeću nastavnu godinu sasvim izvjesno pohađaće u prostorijama JU SMŠ Ivan Goran Kovačić na Savini, gdje je već počela adaptacija određenih prostorija. Za tu namjenu biće takođe preuređene i prostorije objekta Dnevnog centra u Igalu, potvrđeno je našem radiju iz lokalne samouprave.

I dalje je nepoznanica gdje će učiti đaci OŠ Milan Vuković sa Savine. Kako nezvanično saznajemo, od prvobitno predloženog rješenja da dio đaka bude smješten u prostorijama  bivše upravne Prvoborca u Meljinama se odustalo, jer ne ispunjavaju osnovne standarde. Drugi dio đaka, kako je predloženo na sjednici lokalnog parlamenta 18. jula trebalo bi da bude smješten u Domu omladine u Starom gradu. Međutim, končnu odluku donijeće ipak resorno ministarstvo:

Picerija i restoran

“Opština Herceg Novi je u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom prosvjete, radi prevazilaženja trenutne situacije. O optimalnom rješenju javnost će biti vrlo brzo obaviještena. U svakom slučaju, konačnu riječ o rješavanju ovog pitanja daće nadležno Ministarstvo”, navode iz lokalne samouprave.

Nadalje ostaje problem i gdje će biti smještena djeca iz Dnevnog centra u Igalu. Opština Herceg Novi je raspisala javni poziv zainteresovanima, koji bi pod određenim uslovima izdali u zakup prostor za tu namjenu. Na javni poziv su stigle tri ponude koje zbog formalnih nedostataka nisu mogle biti razmatrane, pa će javni poziv biti ponovljen, kazali su nam u Opštini.

Podsjetićemo, u aprilu je zatvoren vrtić na Savini zbog urušavanja i ugrožene bezbjednosti skoro 300 mališana, a onda je i Ministarstvo zabranilo rad OŠ Milan Vuković u neposrednoj blizini, sa preko 700 đaka. Nezvanično saznajemoda se razmatra mogućnost da osnovci sa Savine, ipak, i narednu školsku godinu ostanu u matičnoj zgradi. Jer, ona nije toliko ugrožena kako se u prvi mah vjerovalo i neophodno je obaviti manje sanacione radove koji ne bi ometali nastavu.

9 Komentari

  1. Ajde medjedu idi i nauci osnovnu gramatiku!imam 13 godina i jednu stvar znam…ako se ja ne budem školovala i trudila mogu se slikati!to što si se ti džabe ,,skolovo” kako bi ti ,,reko” i sada radiš za kikiriki je tvoj problem!znam da smo svi sada u lošoj situaciji i da se većina pati (čak i oni sa školama) ali zato moramo da se mi omladina trudimo… @Medjed ,,Ja bi to to sve srusijo” nisi ti veliki kapacitet cim si napisao tako nesto cus ti nesto da rusis nisi ni gramatkiku za osnovce NAUCIJO

  2. PA DAL IKO MISLI O DJECI I ZAPOSLENIM DNEVNOG CENTRA IGALO. NIKO… DJECU DO 18.GODINA U BJELU.STARIJE KUCI.A PERSONAL NAGRADITI ZA TRUD I POSLATI NA BIRO TO JEST KUCI. DA UZIVAJU???.

  3. Misli li u ovoj opstini iko za bolesnu djecu dnevnog centra ili su ih otpisali kao zaposlene radnike koji ce na prvo na prinudni odmor a zatim na biro rada to je zahvala OPSTINE radnicima koji su ulozili trud u DNEVNI CENTAR

  4. Još je rano,svi su na odmore,a znaće se sve,đe je preša.Nije važno đe će da idu,nego kako će da uče,a učili kako učili isto ih čeka,ako nijesu talentovani i skroz bistri.

Ostavite komentar

*

code