Škola za 12 dana, ali osnovci „Milana Vukovića“ sa Savine još ne...

Škola za 12 dana, ali osnovci „Milana Vukovića“ sa Savine još ne znaju gdje će

4806
9
Podijeli

osnovna skola milan vukovic 2Mališani iz vrtića Naša radost na Savini sljedeću nastavnu godinu sasvim izvjesno pohađaće u prostorijama JU SMŠ Ivan Goran Kovačić na Savini, gdje je već počela adaptacija određenih prostorija. Za tu namjenu biće takođe preuređene i prostorije objekta Dnevnog centra u Igalu, potvrđeno je našem radiju iz lokalne samouprave.

I dalje je nepoznanica gdje će učiti đaci OŠ Milan Vuković sa Savine. Kako nezvanično saznajemo, od prvobitno predloženog rješenja da dio đaka bude smješten u prostorijama  bivše upravne Prvoborca u Meljinama se odustalo, jer ne ispunjavaju osnovne standarde. Drugi dio đaka, kako je predloženo na sjednici lokalnog parlamenta 18. jula trebalo bi da bude smješten u Domu omladine u Starom gradu. Međutim, končnu odluku donijeće ipak resorno ministarstvo:

Picerija i restoran

“Opština Herceg Novi je u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom prosvjete, radi prevazilaženja trenutne situacije. O optimalnom rješenju javnost će biti vrlo brzo obaviještena. U svakom slučaju, konačnu riječ o rješavanju ovog pitanja daće nadležno Ministarstvo”, navode iz lokalne samouprave.

Nadalje ostaje problem i gdje će biti smještena djeca iz Dnevnog centra u Igalu. Opština Herceg Novi je raspisala javni poziv zainteresovanima, koji bi pod određenim uslovima izdali u zakup prostor za tu namjenu. Na javni poziv su stigle tri ponude koje zbog formalnih nedostataka nisu mogle biti razmatrane, pa će javni poziv biti ponovljen, kazali su nam u Opštini.

Podsjetićemo, u aprilu je zatvoren vrtić na Savini zbog urušavanja i ugrožene bezbjednosti skoro 300 mališana, a onda je i Ministarstvo zabranilo rad OŠ Milan Vuković u neposrednoj blizini, sa preko 700 đaka. Nezvanično saznajemoda se razmatra mogućnost da osnovci sa Savine, ipak, i narednu školsku godinu ostanu u matičnoj zgradi. Jer, ona nije toliko ugrožena kako se u prvi mah vjerovalo i neophodno je obaviti manje sanacione radove koji ne bi ometali nastavu.

9 Komentari

 1. Ajde medjedu idi i nauci osnovnu gramatiku!imam 13 godina i jednu stvar znam…ako se ja ne budem školovala i trudila mogu se slikati!to što si se ti džabe ,,skolovo” kako bi ti ,,reko” i sada radiš za kikiriki je tvoj problem!znam da smo svi sada u lošoj situaciji i da se većina pati (čak i oni sa školama) ali zato moramo da se mi omladina trudimo… @Medjed ,,Ja bi to to sve srusijo” nisi ti veliki kapacitet cim si napisao tako nesto cus ti nesto da rusis nisi ni gramatkiku za osnovce NAUCIJO
  0  0
 2. PA DAL IKO MISLI O DJECI I ZAPOSLENIM DNEVNOG CENTRA IGALO. NIKO… DJECU DO 18.GODINA U BJELU.STARIJE KUCI.A PERSONAL NAGRADITI ZA TRUD I POSLATI NA BIRO TO JEST KUCI. DA UZIVAJU???.
  0  0
 3. Misli li u ovoj opstini iko za bolesnu djecu dnevnog centra ili su ih otpisali kao zaposlene radnike koji ce na prvo na prinudni odmor a zatim na biro rada to je zahvala OPSTINE radnicima koji su ulozili trud u DNEVNI CENTAR
  0  0
 4. Još je rano,svi su na odmore,a znaće se sve,đe je preša.Nije važno đe će da idu,nego kako će da uče,a učili kako učili isto ih čeka,ako nijesu talentovani i skroz bistri.
  0  0

Ostavite komentar

*

code