Početna Društvo Školarci još sedam dana “zapnite” i kraj prvog polugodišta

Školarci još sedam dana “zapnite” i kraj prvog polugodišta

2

Do završetka I polugodišta odnosno II klasificikacionog perioda ostalo je sedam dana, pa će kraj prvog dijela nastavne godine u 4 Osnovne, Srednjoj i Muzičkoj školi u Herceg Novom biti u skladu sa školskim kalendarom, 28. decembra.

Područne jedinice vrtića Naša radost, osim na Toploj koji će dežurati tokom zime, radiće do 31. decembra. Nakon toga za sve mališane, osnovce i srednjoškolce počinje zimski raspust. Očekuje se da će oko 4 hiljade učenika uspješno završiti I polugodište, mada će tačan broj biti poznat  nakon sjednica nastavničkih vijeća, kazali su Radiju Jadran u upravama škola.

Iako prednovogodišnja atmosfera sve više dominira i interesovanja djece su usmjerena na doček, Djeda Mraza, poklone, u svim obrazovnim ustanovama dnevne aktivnosti ne jenjavaju. Obavljaju se posljednja ispitivanja, zaključivanje ocjena, interni časovi, ali i pripreme za posljednji dan nastave u ovoj godini.

U najvećoj Osnovnoj školi “Dašo Pavičić” na Toploj trenutno se odvijaju brojne humanitarne aktivnosti, poput Božićnog bazara. Do Nove godine planiraju tradicionalnu posjetu đaka Dječijem domu “Mladost”. U okviru nastavka saradnje sa školama u okruženju, učenici i nastavnici će u ponedjeljak 24. decembra posjetiti kolege i drugare u Vraćenovićima.

Za najmlađe učenike OŠ “Ilija Kišić” u Zelenici, kao i učenike koji nastavu pohađaju po posebnom programu, 27. decembra u 8:30 h Djeda Mraz će dijeliti poklone. U okviru saradnje sa lokalnom zajednicom, dječiji pjesnik i pozorišni glumac Dejan Đonović uveseliće đake pjesmom i glumom. Na Dan dječije radosti, za učenike starijih razreda, 28. u holu škole, nakon časova, biće organizovana novogodišnja zabava.

Od 26. do 28. decembra u školi “Orjenski bataljon” biće organizovana zabava povodom Dana dječije radosti, po ciklusima, dok će za starije učenike 28. biti organizovan zabavni program u fiskulturnoj sali. Časovi će toga dana biti skraćeni, kazali su nam u ovoj školi.

U petak, 28. decembra biće održane sjednice odjeljenskih vijeća JUSMŠ “Ivan Goran Kovačić”, na kojima će se utvrditi uspjeh učenika i analizirati rad tokom prethodnog perioda. Sjednice Nastavničkih vijeća održaće se istog dana radi verifikacije uspjeha učenika. Informacije o uspjehu učenika roditelji mogu dobiti preko MEIS aplikacije, odnosno putem pisanog izvještaja od odjeljenskih starješina.

Jedan dio učenika će radno provesti zimski raspust pripremajući se za takmičenja, učestvovanjem u projektnim zadacima, školi preduzetništva, likovnim radionicama, pripremama za učešće u programima Praznika mimoze i drugo. Dan kasnije, odnosno 29. u 11 časova planirana je radionica i dijeljenje novogodišnjih paketića za djecu zaposlenih, navode iz ove obrazovne institucije.

U Muzičkoj školi u toku su pripreme za veliki Novogodišnji koncert, koji će u koncertnoj sali škole prirediti đaci 27. decembra. Dan kasnije, časovi će biti skraćeni, a biće održana i sjednica nastavničkog vijeća.

Područne jedinice vrtića “Naša radost” radiće do 31. decembra, do 12.30 h. Tradicionalni zabavni programi uz doček Djeda Mraza i dijeljenje poklon paketića biće upriličeni 26. na Savini u adaptiranim prostorijama Školskog centra, 27. u prostorijama zadužbine Ukropina, kako i u područnim jedinicama u Igalu, Zelenici i Bijeloj i 28. decembra u vrtiću na Toploj. Od 5 vaspitnih jedinica i jednog područnog odjeljenja u JUSMŠ “Ivan Goran Kovačić”, tokom zimskog raspusta biće operativan vrtić na Toploj. To je, kako su nam kazali u vrtiću, dogovoreno sa roditeljima djece.

Drugo polugodište, odnosno III klasifikacioni period počeće 21. januara naredne godine i trajaće do 29. marta 2019. godine.

Četvrti počinje u ponedjeljak, 1. aprila, a završava u srijedu, 12. juna 2019. godine. Za učenike završnog razreda, počinje u ponedjeljak, 1. aprila, a završava u petak, 17. maja 2019. godine.

2 Komentari

    • U holu skole se ne dogadja gotovo nista, barem za starije razrede, ima i drugih prostorija gdje ce se prilicno toga dogadjati bez prisustva radoznalih pogleda.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code