Školski brod Jadran isplovio sa 43 učenika, jer ploviti se mora…

Školski brod Jadran isplovio sa 43 učenika, jer ploviti se mora…

4301
5
Podijeli

Nakon dugogodišnjeg remonta u Bijeloj, školski brod Jadran Mornarice Vojske Crne Gore isplovio je iz svoje matične luke Tivat na višednevno putovanje sa učenicima – maturantima Srednje pomorske škole iz Kotora.

Foto: Srednja pomorska škola Kotor

Putovanje je dio praktične nastave učenika nautičke i brodomašinske struke.

Picerija i restoran

– Ovaj vid praktične nastave predstavlja situacioni trening kako bi učenici stečena znanja i vještine primjenili u uslovima na brodu, odnosno na moru. Na brod se ukrcala prva grupa učenika, njih 43 (odjeljenja 4.a i IVb). Sa učenicima je isplovilo i 5 profesora (Bogdan Radović, Risto Miranović, Ivica Mišević, Jovan Mršulja i Milan Franović). Na brodu će biti 4 dana nakon čega će se iskrcati, a zamjeniće ih druga grupa od 53 učenika i 5 profesora. Druga grupa će se iskrcati u subotu – navode iz Srednje pomorske škole.

Foto: Srednja pomorska škola Kotor

Jadran će ploviti u okviru crnogorskih državnih voda. Nakon redovnih učenika, na brod će se ukrcati i grupa od 40 prekvalifikanata koja se nalazi na obuci u Školi u sklopu obrazovanja odraslih.

Foto: Srednja pomorska škola Kotor

– Vjerujemo da će za sve njih ovo sigurno biti jedno novo, pozitivno iskustvo  pomoću kojeg će moći sagledati kako izgleda dio onog što žele u svom  profesionalnom životu. Želimo im sigurnu plovidbu i da osjete sve čari i draži mora i života na brodu. Jer, ploviti se mora – poručuju iz ove školske ustanove.

5 Komentari

  1. @Tralalala Plovidba Venecija-Kopar otkazana je prvenstveno zbog insistiranja Hrvatske da se ne uplovljava u Kopar.Jadran je i prije ovoga slučaja uplovljavljao i plovio kroz italijanske vode.

    3
    1

Ostavite komentar

*

code