Početna Društvo Školski brod „Jadran“ vraća se sa krstarenja iz Pireja

Školski brod „Jadran“ vraća se sa krstarenja iz Pireja

7

Nakon petnaestodnevnog krstarenja školski brod Mornarice Vojske Crne Gore se vraća u matičnu luku. Isplovio je sinoć iz grčke luke Pirej, gdje je bio usidren tri dana. Očekuje se u Tivtu u nedjelju ujutru.

Posada školskog broda Mornarice VCG prethodno je boravila četiri dana u Istanbulu, gdje su komandant Mornarice, kapetan bojnog broda, Vesko Tomanović, komandant „Jadrana“, kapetan korvete Zoran Ivanovski i predstavnici VCG razgovarali sa predstavnicima Ratne Mornarice Turske.

Studenti i posada tokom boravka u Istanbulu i Pireju obišli su niz kulturno-istorijskih spomenika, upoznali se bogatom pomorskom prošlošću dvije zemlje. Kada zavše krstarenje i obuku za njima će biti više od 1700 nautičkih milja.

Podsjetimo da je lijepom krtarenju prethodilo otkrivanje skanadaloznog pokušaja šverca oko 60 kilograma kokaina brodom „Jadran“. Mediji u Crnoj Gori prenose danas da je podoficir Vojske Crne Gore, Miloš Kulić, dobio status svjedoka saradnika. Nakon otkrivanja droge na brodu on je uhapšen sa podoficirom Duško Radenovićem, a nakon dva dana i Radomir Osmajić.

7 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code