Početna Ekonomija Školsko dvorište u Sutorini pod zakupom

Školsko dvorište u Sutorini pod zakupom

12

Hercegnovska OŠ “Dašo Pavičić” dobila je saglasnlost Vlade da u zakup izda zemljište u školskom dvorištu Područnog odjeljenja u Sutorini. Prostor je površine 800 m² sa postojećim privremenim montažnim objektom tipa zatvoreno sportsko igralište u sportsko-rekreativne svrhe.

Početna cijena zakupa je 150 eura mjesečno, na period od pet godina. Vlada je zadužila JU OŠ “Dašo Pavičić” da informiše Ministarstvo prosvjete o sprovedenom postupku javnog nadmetanja i realizaciji Ugovora.

OŠ “Dašo Pavičić” uputila je Ministarstvu prosvjete 29. juna zahtjev radi dobijanja saglasnosti za davanje u zakup nepokretnosti u Sutorini.

O tome je Školski odbor donio Odluku 27. juna. Ministarstvo prosvjete je aktom 9. jula uputilo kompletnu dokumentaciju na mišljenje Ministarstvu finansija, koje je podržalo ovu inicijativu.

12 Komentari

 1. Ajde shvatam donekle da je direktor Kreckovic izdao balon za sportske aktivnosti ukoliko ce biti omoguceno da i omladina Sutorine koristi bar vanjsko igraliste jer je i ono u paketu zakupa… ali zasto je izdao i zemljiste koje NE pripada balonu?
  Bolje bi mu bilo da sredi sjevernu stranu skole jer od raznog otpada djeci je onemogucen pristup, a zemljiste je skolsko.

 2. @ Mjestanin Sutorine
  Trazis da se iz MZ Sutorina oglase. E prijatelju ova sadasnja postava na celu sa dvoje Lucica od kada su postavljeni nije jos ama nista uradila za Sutorinu, njima je dobro u SO HN gdje rade. Tako budi malo realan u zahtjevima.

  8
  1
 3. Kos i uredjenje terena su celnici iz mjesne zajednice zahtjevali od mjestana da volonterski to urade,kako smo uradili.
  Nekoliko momaka i nekoliko dana posla,takodje na nasu inicijativu da nam to bude pristojnije mjesto za sportske i drustvene aktivnosti.
  Kasnije su se celnici pohvalili da su to oni uradili, a ne omladina kao sto je i bilo.( Kititi se tudjim perijem nekad moze da bude kontraproduktivno).
  Takodje ti isti celnici mjesne zajednice cute o ovome sada.
  Ps: Nikad vise nista za mjesnu zajednicu.

  12
 4. Ako kojim slucajem (nedaj bože) djeca iz Igala prebace u Sutorinu gdje ce ta djeca da borave prije pocetka nastave , gdje ce da obavljaju casove fizickog vaspitanja…. Zar školi ne treba školsko dvoriste ili ce da ga izdaju kao i do sada a novac od zakupa dje ide ????

  29
  1
 5. Skola Daso Pavicic je prije 10 ak godina izdala zakupcu iz Podgorice betonirano kosarkasko igraliste da na njemu napravi postojeci balon pod uslovom da zakupac napravi novo betonsko igraliste pored sto nije uradjeno. To igraliste je finansirano sredstvima mjesne zajednice i samodoprinosom mjestana za potrebe skole i omladine u Sutorini. Zakupac iz Pg je dignuo postojece konstrukcije od koseva i bacio ih u zbunje gdje jedan i dan danas stoji.
  Prije mislim 3 godine doo Kruso i Katunjanin sa grupom mjestana su izbetonirali pola kosarkaskog terena i postavili kos za omladinu.
  Znaci sada ce omladina ostati i bez to pola igralista kada privatnik (a vec se unaprijed znalo koji) uzme pod zakup zemljiste jer ce biti ogradjeno??? SRAMOTA!!!!!
  Zasto i mjesna zajednica cuti zbog ovoga? Zasto nijesu nista preduzeli? Pozivam ih da daju izjavu ako imaju sto rec, a ocito nemaju.
  Hvala.

  54
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code