Početna Ekonomija Skora valorizacija Brodogradilišta otvara nova radna mjesta

Skora valorizacija Brodogradilišta otvara nova radna mjesta

16

Početkom rada prvog servisa Damen Grupe na Mediteranu najprije će se otvoriti radna mjesta, a zatim će se značajno dopuniti nautička ponuda Crne Gore, zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića u Davosu tokom 18. Svjetskog ekonomskog foruma sa holandskim biznismenom i milijarderom Komerom Damenom – prenosi CDM.

Damen je predsjednik Damen Grupe koja je u konzorcijumu sa Porto Montenegrom pri kraju pregovora sa Vladom Crne Gore o preuzimanju dijela Jadranskog brodogradilišta „Bijela“.

“Usaglašavanje koncesionog ugovora je pri samom kraju što otvara prostor za valorizaciju dijela Brodogradilišta njegovom transformacijom u servis luksuznih jahti”, saopšteno je na sastanku.

Marković je ocijeno da prisustvo Damen Grupe, kao renomiranog investitora, pomaže našim naporima da Crnu Goru brendiramo kao elitnu turističku destinaciju.

Damen grupa ima 33 brodogradilišta u svijetu, od čega 15 u matičnoj zemlji – Holandiji i zapošljava više od 1.500 radnika.

16 Komentari

 1. Zaokruzivanje pljachke ce pokusgati da nazovu uspjeshnom prihvatizacijom,kao da je narod glup,pa nece znat…i vidjet, 120.000 metara kvadratnih na pjenu od mora,i reci narodu to bi i inache propalo,pa smo mi spashavali…i od toga posla narodu nidje nishta,nego pechatno u ochi gledat i lagat…a posebno shto su najprimitivnijim metodima ugasuli JABD,fiktivnim dugovima i kamatama i manipulacijama,tvrde to bijeljani i novljani…

  4
  1
 2. ,,Valorizacija ,, je izgleda jedina rijec koja postoji u ekonomiji i medujima Crne Gore.U prevodu ocjeni i prodaj sve domace resurse koji imalo valjaju za neke sitne pare stancu,jer nisi znao sam da ih unaprijedis i iskoristis,jer si krao ili nisi imao strucan kadar za rukovodjenje.Naravno nemoj slycajno dovesti stranog investitora da izgradi fabriku i proizvodi u Crnoj Gori i zaposli stotine radnike,poveca izvoz zemlje.Zato samo nastavite da VALORIZUJETE Mamulu,Kraljicinu plazu,Brodogradiliste Bijela itd…Prodavaj sve ionako ti ga nije Tata kupio.Neka mi neko napise ispod u kao odgovor kad ste zadnji put vidjeli na TV da se otvorila ijedna nova fabrika u poslijednih 15 godina u CG.Ja se ne sjecam .Ustvari jeste jedna gore na sjeveru za reciklazu smeca,a i ta ne proizodi nista vec vraca nas otpad opet nama.Umjesto da zivimo kao Monte Karlo sa ovakvom prirodom i resursima i malim brojem stanovnika mi prezivljavamo sa prosjecnom platom od 250-300 e.

  36
  3
  • A sto ocekujes, vidis da su se skroz “ogolili”, od izmisljenih drzavnih udara i sudjenja, smjenjivanja neposlusnih, rasprodaje svega sto se moze rasprodati, … bojim se da ce uskoro krenuti i na opstinsku, crkvenu i privatnu imovinu jer nema vise ni kontrole ni samokontrole (pogledaj samo sto se radi u Tivtu!)!

   10
   1
 3. Crna Gora je reprezentativni pokazatelj valorizacije i otvaranja novih radnih mjesta u regionu. Bravo !
  Sve je dosad odlično valorizovan, i pogledajte samo koliko ima slobodnih radnih mjesta, prosto se ne mogu zaposliti svi domaći radnike, što iziskuje dodatnu radnu snagu iz inostranstva, a plate su tako moćne, da se i neke članice Evropske Eunije mogu zastidijeti.

  38
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code