Početna Ekonomija Skoro 3 miliona eura Morsko dobro ulaže u sanaciju plaža u Herceg...

Skoro 3 miliona eura Morsko dobro ulaže u sanaciju plaža u Herceg Novom

19

Morsko dobro zatražilo je od MORT-a UT uslove za uređenje i rekonstrukciju djelova obale u Herceg Novom na nekoliko lokacija od Sutorine, preko Tople, djelova kupališta ispod Bolnice u Meljinama, kod Rta Svete Neđelje i Jošice u Bijeloj.

Riječ je o ulaganjima čija procijenjena vrijednost iznosi 2,960.000 eura. Tačna ulaganja biće poznata nakon izrade projektne dokumentacije za svaku lokaciju ponaosob.

Picerija i restoran

U ovoj fazi, procjene se rade na bazi urbanističkih uslova i investicionih prijedloga inicijatora za razvojne projekte, kazali su Radiju Jadran u Morskom dobru.

Naime, za uređenje dijela plaže u Njivicama biće izdvojeno oko 80 hiljada, za kupalište kod restorana Mimoza, pored plaže Rafaelo 900.000, plažu Roki sport 220.000, Ćorovića plažu 650.000, plažu na Savini 150.000,  ispred hotela Delfin u Bijeloj 450.000, plažu Igrač više u Bijeloj 120.000. Za više manjih plaža na rivijeri investiciono ulaganje procijenjeno je na 390 hiljada eura.

JP Morsko dobro sprovodiće administrativne procedure na pribavljanju saglasnosti od Vlade za raspisivanje tendera, izrađivaće pojedinačne investicione programe za svaku plažu i obavljati nadzor i saradnju sa investitorima, u fazi pribavljanja građevinske dozvole i u fazi realizacije.

„Cilj ovih aktivnosti Morskog dobra je da obezbijede punu legalnost i zakonitost u postupku realizacije razvojnih projekata kao i davanje stručne pomoći investitorima-korisnicima morskog dobra. Srazmjerno visini uloženih sredstava, investitiori-korisnici morskog dobra imaju dugoročni period za korišćenje novoizgrađenih palaža koji se kreće od 15 do 30 godina- ističu iz ovog Javnog preduzeća.

Cijena zakupa lokacije za investicione projekte se utvrđuje na tenderu, a na osnovu „istorijskih cijena koje su postignute u prethodnom periodu“, pojasnili su u Morskom dobru.

19 Komentari

 1. Šta se jos moze uloziti kod Hotela Delfin? Mozda planiraju krov da dignu il plazu na spratove? Sramota je sto pisete da Morsko dobro ulaze novac a detaljan plan o ulaganju nije iznesen. Jos uvek imamo pravo u jasnijem informisanju. Svi placamo porez, doprinose, takse i sve moguce namete ali tenzija oko nedostatka plaza postaje bas visoka. Turisti prosto nemaju puno izbora. Ok, neko ce reci da mogu da plate i uzivaju. Slazem se delimicno. Plaza Delfin je bezdusna, atmosfera je kao na farmi pilica 😏 Ne vole svi kolektivno suncanje i zbijene lezaljke. Deo koji je ostavio za civile izgleda ocajno… Ako ne polomis noge pri preskakanju ograde koja ne znam ni cemu sluzi ali je ulaz na plazu. Mulu se ne sme prici ni po danu ni po noci. Tu sam odrasla i zelela bih uzivati u tom delu i dalje ali kapitalizam i seljana imaju lance i katance. Ne verujem da je to odrzivo. Nismo mi se tolike ovce samo smo se nesto pogubili. Kad pomislim na sve sto smo ucili u skoli, cojstvo, junastvo, price iz NOBa… Mozemo slobodno spaliti svu lektiru stp je pretekla. Da ne pricamo dalje o busanju u grudi. Nasa deca nek citaju Harry Potera. Pametnije. Ja da umem nesto da promenim bih… Pokusala sam u svom domenu ali tesko ide i veoma je skupo ali vredi. Tako mozete i vi, zahtevati i izneti detaljan plan o tom ulaganju od 3 miliona. Il je to zaista samo novac za Cedovo kamenje ka Tivtu?

  9
  2
 2. Hotel Delfin to je privatna Hotelska plaza zasto bi se tu trosio novac?
  Restoran Mimoza i nema plazu jedino da je naprave..i nadamo se ne betonsku…ugledajte se malo na Makarsku rivijeru ..na primjer Tucepi
  Prelijepo nasute plaze bez mobiljara siroke dugacke..ciste..mozete vidjeti slike na google a bile su nikakve i betonske..

  10
  1
 3. Sve je to lijepo. Moze li ukratko da se da opis radova. Prilicno velike pare za uopsene fraze … sanacije, rekonstrukcije, programi itd. Mozete li biti malo konkretniji, sta ce se radit sa 3 milona.

  20
 4. Trebalo bi svih 3 miliona evra uložiti u nastavak nasipanja kamena ispred hotela Park u Bijeloj. Tako bi se za godinu dvije stekli uslovi da se kopneno povežu dvije strane zaliva, Bijela i Lastva. Time bi se uštedio novac za gradnju mosta, više ne bi bilo Bokokotorskopg zaliva nego bi imali Kotorsko jezero. I na kraju, što je najvažnije, po ministru Raduloviću, takvom projektu bi se najviše obradovao UNESKO.

  32
 5. Da bi se napravilo kvalitetno mora da kosta
  Nadam se da ce sve vise i bolje da se ulaze jer ce biti vise gosti od kojih svi zivimo..i nemojte samo molim vas da ih bijete dajte in casu vode ili loze ili vina..biti ce vas dan ljepsi i njihova prica.

  8
  1
 6. Bilo je i vrijeme da se poslije 30 i vise godina povede racuna o onome zbog cega turisti i dolaze to su plaze i more.
  Nema u najvecoj opstini nigdje jagnjetina sa raznja a mnogi kukaju da posla nemaju..Moramo da idemo cak i mi domaci i goste da vodimo na jednu normalnu ponudu Jagnjetina sa raznja ne ispod saca jer nije zima ..i donace sezonske salate dobra usluga vino domace refuze..cak do Hercegovine na Miosku..to govori o ponudi u Herceg Novome a da ne govorimo o restoranima sa morskim plodovima ali ne uvoznim nego domacim ..samo domaci proizvod i onda ste svi !
  Za mene je posto sam proputovao vise od pola zemalja na svijetu citavu Evropu ..indoneziju..Australiju..Maleziju. Pola Afrike ..Kinu.itd. Uzivanje na Zvinje kod Noka tu sam vise puta dovodio goste i..na Zubce kod Spaica..Ljuta. Catovica Mlini..Rafaelo restoran..i nema bas puno da nam je ostalo drugih u Sjecanju..a da ne govorimo da nema nikakvih kataloga o ugostiteljskim objektima u H Novome i u zaledju..Izvinjavam se bilo je kod Obrada na zlijebe vrhunski pravi dozivljaj za sve nas ali nema internet pa ga ne mozemo dobiti..
  😎🐒

  8
  6
  • Ispravi me ako griješim, ti misliš da je pečenje jedini ili makar najvažniji uslov turizma u Herceg-Novom? Eto, i ja sam vidio nešto svijeta, ali nisam to vidio, makar u zapadnoj civilizaciji.

   11
   2
 7. HOĆETE LI PRODUŽITI ŠETALIŠTE OD VILE GALEB DO RIJEKE.
  SOBZIROM DA NA TOM DJELU NE ŽIVI NITI RADI BILO KO INTERSANTAN ZA VAS.
  SRDAČNO VAS POZDRAVLJAMO !!!!

  35
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code