Početna Ekonomija Skoro 3 miliona eura za javne nabavke Opštine Herceg Novi

Skoro 3 miliona eura za javne nabavke Opštine Herceg Novi

7

Plan javnih nabavki za ovu godinu Opštine Herceg Novi težak je 2.949.790 eura.

Plan obuhvata 39 stavki, koje će biti finansirane iz opštinske kase, a najmanja ulaganja ( ne računajući nabavku kancelarijskih materijala, goriva, održavanje kompjutera i sl. ) nijesu ispod 20 hiljada eura.

Najskuplja je rekonstrukcija i sanacija putne mreže za koju je opredijeljeno kapitalnih 600 hiljada eura. Za radove na hidrotehničkoj infrastrukturi i sekundarnoj kanalizacionoj mreži, kao i nepredviđene izdatke za radove predviđeno je po 200 hiljada.

Po 150 hiljada eura biće izdvojeno za izgradnju i sanaciju javne rasvjete, rekonstrukciju parketa u SC Igalo. Za izgradnju pješačke staze od Bijele do Kamenara, koju sufinansira i Morsko dobro, Opština će izdvojiti 140 hiljada eura.

Po 100 hiljada eura ( ukupno 500 hiljada ) predviđeno je za realizaciju 5 projekata i usuga: izgradnju pasarela u Zelenici i Bijeloj, sanaciju stepeništa u široj zoni Starog grada, izradu projektne i planske dokumentacije, nepredviđene izdatke za robe i usluge.

Za nabavku udžbenika za osnovce, koja bi trebalo da bude realizovana u III kvartalu, opredijeljeno je 80 hiljada eura.

Po 70 hiljada ( ukupno 140 hiljada ) opredijeljeno je za izgradnju i postavljanje spomen-obilježja, sportskih terena, otvorenih vježbališta i dječijih igrališta.

Sa 60 hiljada eura ( ukupno 180 hiljada ) finansiraće se izgradnja i investiciono održavanje objekata lokalne samouprave, izgradnja i rekonstrukcija trotoara, uređenje platoa kod spomenika Tvrtku I na Škveru.

Od ostalih interesantnih projekata koji bi trebalo da budu realizovani u ovoj godini, izdvajamo: osvjetljenje tvrđava ( 50 hiljada ), rekonstrukcija Luke Škver i autobuskih stajališta ( po 29.900 eura – ukupno 59.800 eura ), uređenje vidikovaca ( 20 hiljada ), vodosnabdijevanje Luštice (25 hiljada ).

7 Komentari

  1. Opstina je ruglo u gradu!
    Treba srusiti tu staru zgradicu i sazidati vellelepni zdanje sa bar 8 spratova!
    Sa podzemnim garazama ,restoranom,apotekom,oficeworks,..itd..

  2. Sramota. Koje su ovo cifre onako iz rukava. Rekonstrukcija Vidikovca 20 a vodovod za Lusticu 25 hiljada. O kojem je vidikovcu reč ? I o kojem vodovodu do Lustice ispade da je cena metra vodovoda jedan euro .
    SVAKA čast matematičari. O ostalim glupostima da i ne pišem. Parket 150.000 a za puteve 600 hiljada. Parket je dakle već ugovoren i ugradio se ko treba.

  3. Mozeli proc jedan dan a da ovi kravatasi nesto ne obecavaju a za ove tri godine uspjeli su da okrpe nekolike rupe ali zat zaposlise svu djecurliju sto su ih glasali i sad kad su na kraju mandata nas bonbarduju, Mica ugledaj se na Bigu i bjezi od njih kad nijesi uspio se oslobodit Simonide a kamoli zadrzat Bigu.

  4. Koja ste vi sprdnja od gradske uprave. Vi trošite hiljade i hiljade za kancelarijski materijal, za ove što kruže gradom i troše gorivo ,za kupovinu auta komunalnim specijalnim jedinicama koje ispijaju kafe u kopasu. Vi ćete uložit 150 000 u gradsku rasvjetu? Grad je u totalnom mraku sa ovim novim led mrčenim lampionima. Horor film. 150 000 za rekonstrukciju parketa u novoj dvorani SC Igalo ? Super . A što ne nađete ko je kriv za to što je novi objekat primljen sa onakvim parketom i dobio upotrebnu dozvolu da se u njemu trenira i takmiči više od deceniju ? Pa nek taj koji je drpio pare ili ta družina plati . Vi ste smijurija ,uhljebi kao što su uhljebi ovi iz dps-a . Kako je foto žare dobio posao savjetnika za finansije u kabinetu predsjednika opštine ? Jel i to da finansiraju građani ? Kravataši i NL ima da vam se oburda sve ovo što ste uradili ispod žita . I ako nema neke bajne alternative ovi ljudi koji su bili u Demosu i onoj Uri bar nisu ostrašćeni nekim nacio ideologijama , ne koriste se o opštinski budžet i za razliku od svih do sada imaju mnogo više učenih i obrazovanih u svojim redovima. Vrhunska su zamjena za vas a protiv su dps

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code