Početna Sport Skoro 400 takmičara na Međunarodnom plivačkom mitingu “Mimoza 2018”

Skoro 400 takmičara na Međunarodnom plivačkom mitingu “Mimoza 2018”

2

Na bazenu Institiuta Igalo predsjendik SO Herceg Novi dr Miloš Bigović otvorio je 23. Međunarodni plivački miting “Mimoza 2018”.

“Od svih mojih dužnosti svakako su mi najdraže one koje su vezane za sport, za mlade ljude, za sportska takmičenja, za sportske nade pred kojima je budućnost, pred kojima su rekordi i veliki uspjesi“, kazao je dr Bigović otvarajući tradicionalni plivački miting, koji se ove godine održava od 16. do 18. februara.

Na jednom od najznačajnijih plivačkih takmičenja na Balkanu okupilo se 384 takmičara i 38 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Albanije i Crne Gore. Kako je rekao osnivač i organizator, legendarni sportski radnik, jedan od najpoznatijih plivačkih trenera u ovom dijelu Evrope, Ivica Zuber, broj učesnika dovoljno govori o karakteru i renomeu ovog takmičenja.

„Iako nemamo ove godine neka od značajnijih imena plivanja, moram reći da je miting ukupno veoma jak, jer se vidi  sveukupni napredak u plivanju u regionu. Pored toga naš miting svake godine pokaže koliko veliku budućnost ima ovaj sport, jer se ovdje vide svi najznačajniji mladi i perspektivni plivači iz zemalja učesnika“, kazao je Zuber zadovoljan time kako protiče cijela manifestacija.

Pored toga što ona promoviše grad i doprinosi afirmaciji Herceg Novog, plivački miting “Mimoza 2018” je veoma značajan za razvoj crnogorskog plivanja, jer, kako je naglasio Zuber,  naši takmičari imaju priliku da se nadmeću sa izueztno jakom konkurencijom i na taj način stiču neophodno iskustvo.

Nakon svečanog defilea i predstavljanja svih takmičara iz sedam država, Zuber je direktorici JUK Herceg fest, Gordani Porobić Krcunović i dr Milošu Bigoviću uručio plakete i zahvalnice za podršku manifestaciji.

Takmičenja u svim disciplinama održana su danas, a nastavljajju se  sjutra, kada će se znati i konačni rezultati Međunarodnog plivačkog mitinga Mimoza 2018. Ova manifestacija uvrštena je u kalendar Evropske plivačke acocijacije LEN i boduje se po internacionlanim standardima.

Međunarodni plivački miting “Mimoza 2018”, održava se u okviru 49. Praznika mimoze kojeg organizuju Opština Herceg Novi, Turistička organizacija i JUK Herceg fest.

2 Komentari

  1. Velicanstven dogadjaj a netreba zaboravit i Milos i njegov brat da su bili veliki sportisti i da su nosioci crnog pojasa u karateu a trener im je bio Dragan Pesikan koji su pokupili dosta medalja i pehara.

    5
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code