SKULPTURE NA DNU MORA

SKULPTURE NA DNU MORA

250
0
Podijeli

podvodna izlozba skulpturaNesvakidašnja i prvi put na Mediteranu organizovana podvodna izložba skulptura biće otvorena u 18:15 časova u Budvi.
Skulpture akademskog vajara Elvira Adrovića biće potopljene u moru ispred plaže Mogren I u neposrednoj blizini bova.
Izložbu će otvoriti akademska slikarka Jelena Papović, na brodu, okružena drugim brodićima i barkama, te roniocima „Budvadiving kluba” koji će i postaviti ukupno sedam izvajanih ljudskih figura na dubini od oko četiri metra. Ova jedinstvena izložba trajaće do početka oktobra. U katalogu izložbe „Na dnu” koja je početkom avgusta otvorena u budvanskoj Modernoj galeriji, istoričarka Mirela Čormaković zapisala je da je podvodna izložba skulptura u Budvi, centar Adrovićevog likovnog poimanja čovjeka.
Na dnu individualnog i kolektivnog bića, na dnu civilizacijskog ponora, ali sa svakog dna postoji samo jedan put i on vodi prema gore, prema izlazu i svjetlosti – objasnila je Čormaković.

Elvir Adrović rođen je 1974. u Ivangradu. Diplomirao je vajarstvo na Cetinju, u klasi prof. Pavla Pejovića, 2008. godine kada je i dobio godišnju nagradu za skulpturu Fakulteta likovnih umjetnosti. Učestvovao je na više grupnih izložbi. Živi i stvara u Budvi.

Podvodnu izložbu na Crnogorskom primorju, i Južnom Jadranu, organizuje NVO Agora pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Budva, opštine Budva i JP Morsko dobro.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code