Početna Društvo SKUPLJE I PARKIRANJE U HERCEG NOVOM

SKUPLJE I PARKIRANJE U HERCEG NOVOM

0

parkingPriprema turstičke sezone još nije počela u Herceg Novom, ako je po tome što će se tek iduće sedmice sastati Koordinaciono tijelo.

Ipak, sezonu najavljuju novi cjenovnici, govorili smo o onom na trajketnom prelazu, a od 1. juna je skuplje i parkiranje.

Cijene parkiranja u crvenoj i žutoj zoni u Herceg Novom su veće za deset centi.

Da parkirate auto u najfrekvetnijoj crvenoj zoni na sat koštaće vas 80, a u žutoj 50 centi.

U Parking servisu kažu da su pored ovog, kako oni ističu, malog poskupljenja i dalje najjeftiniji od ostalih primorskih gradova, pa čak i od Dubrovnika. No, pored sezonskog poskupljenja direktor Milorad Matković za naš radio objašnjava da su tu sada i neke pogodnosti za građane pa mogu po starim cijenama kupiti paket od deset karata.

– Građani mogu za crvenu zonu kupiti paket od 10 karata i to će ih koštati 7 eura, dakle to je po staroj cijeni, a za žutu zonu isti takav paket košta 4 eura – kaže Matković i ističe da neke cijene nisu ni dirali.

– Dnevna ili doplatna karta je ostala na istom nivou, košta 5 eura.

Matković objašnjava da ih je iskustvo iz prošlih godina, pogotovo u sezoni natjeralo na ovaj potez, jer su željeli da rasterete najfrekventniju crvenu zonu, koja ionako iz godine u godinu ima sve manje parking mjesta.

– Znamo da je za građane ona ipak najinteresantnija i prvo se ona popuni, pa smo smatarali da ćemo ovim smanjiti gužve – objašnajva Matković sezonsko poskupljenje. O mogućnosti da se novi parking pojavi na mjestu  srušenog hotela “Tamaris” u Igalu  Matković priznaje da je i za njega to novost, ali ne spori ako dođe do njene realizacije, da bi se rasteretilo Igalo.

Nove cijene parkiranja u Novom su sezonskog karaktera i važiće do 1.10.2012.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code