Početna Društvo SKUPLJE I TAKSIJEM

SKUPLJE I TAKSIJEM

0

novi_taxiJunski udarci po džepu građana Herceg Novog ne prestaju.

Nakon povećanja cijena karata za prevoz trajektom za male automobile za 50 centi i cijene parkiranja u crvenoj i žutoj zoni u Herceg Novom za deset centi, došlo je i do poskupljenja taxi usluga.

Taxi ’’More’’, osim što je unio promjene u ime, pa se sada zovu ’’Novi’’, uveo je i novu cijenu starta, koja iznosi 1 euro, a za svaki sljedeći kilometar taksimetar otkucava 80 centi.

Tako ako hoćete sa njima od Igala do Kamenara taj prevoz vas može koštati i do 13 eura, a dalje do Podgorice i do impozantnih 100 eura.

 

Ovo su već prije par dan primjetili i slušaoci Radija Jadran, koji su nas obavjestili da ih je vožnja taxijem od pijace u Igalu do Sportskog centra koštala čak 2.30.

Novljani negoduju zbog ovog poskupljenja i pitaju se čemu sve ovo, kada se cijene benzina nisu promjenile već mjesec.

Upravo tom logikom su se vodili u autoprevoznom preduzeću „Blue Line“.

– Kod nas su cijene ostale nepromjenjene i tako će ostaiti sve dok cijene goriva ne budu drugačije uslovile – rekao je za Radio Jadran, šef saobraćaja Bojan Simić.

– To bi bio veliki socijalni udar na građane, s obzirom da oni najviše koriste autobuski porevoz – objašnjava Simić i uvjerava da dok god Blue Line bude mogao da pokriva troškove, zadržaće stare cijene.

U ovom preduzeću najavljuju samo izmjenu režima saobraćaja od narednog mjeseca, kad će se, kao i svakog ljeta, uvesti noćne polaske u gradskoj vožnji.

Inače, od juče Radio Jadran bilježi i veliki broj komentara na našu vijest o poskupljenju parkinga, od kojih neki zbog žestine i  uvrjedljivog tona nismo ni objavili.

Uglavnom, građani žele da znaju šta se to u ponudi Parking servisa novo nudi ako se već dižu cijene, a očekuju da će lanac poskupljenja biti nastavljen u sezoni.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code