SKUPŠTINA BLOKIRALA RAD TURISTIČKE ORGANIZACIJE HERCEG NOVI

SKUPŠTINA BLOKIRALA RAD TURISTIČKE ORGANIZACIJE HERCEG NOVI

131
0
Podijeli

Još jedna nelogična odluka sa današnjeg skupštinskog zasjedanja u Herceg Novom. Nakon izostanka podrške izvještaju o radu Radio Herceg Novog, vladajuća koalicija nije bila usaglašena ni oko Turističke organizacije, čiji je osnivač.

Saglasnost na program rada Turističke organizacije za 2014. godinu od 13.01.2014 i finansijski plan za ovu godinu, jednostavno nijesu prošli zbog sumnje da je jedna Skupština TO neregularno sazvana.
Predsjednik opštine, Dejan Mandić, kao predlagač, pojasnio je da je važno dati saglasnost na ovaj dokument, zbog neometanog nastavka rada Turističke organizacije. Ono, kako je rekao, oko čega se mogu sporiti jeste način održavanja 6. sjednice Skupštine TO, za koju pri prvom pokušaju, nije bilo kvoruma. Nakon toga telefonski su obavjestili sve članove o sjednici i ona je održana, pojasnio je Mandić. Nijesu ponovo slali materijle za sjednicu, jer za tim nije bilo potrebe. Ipak, sve je bilo po proceduri.
Miloš Bigović je, međutim, insistirao da je prekršen jedan član Poslovnika o radu Skupštine TO, a Dragan Janković je ukazao da program nije urađen valjano. Jer, u prvom redu ističu se donacije, pa se tako pretpostavlja da su one osnovna dijelatnost Turističke organizacije. Stiče se i utisak da se njihov program svodi na učesće na sajmovima -kazao je Janković.
Kroz instituciju „slobodne stolice”, kao predsjednik Udruženja Turističkih agencija Ilija Budeč takođe je mišljenja da ako se već kroz donacije prikupi oko million eura, da to onda mora imati društveni nadzor, jer su to ogromna sredstva.
Takođe po njemu je sporvođenje ankete turista nepotrebno jer se po njoj ne postupa. Učešće na velikom broju sajmova je bespotrebno. Idemo na sajam u Berlin, a turista iz Njemčke nemamo, kaže Budeč. Predložio je i da se preprojketuju info punktovi TO jer „više izgledaju kao javni WC nego mjesto na kojem će stranci dobiti potrebne informacije.”
Uputio je Budeč i predlog za razgovor sa predstavnicma Azmonta o priorotetnom zapošljavanju Novljana 2016. u Kumboru, kao i to da od naredne godine Praznik mimoze Portonovi, doda u svom imenu Herceg Novi. Po njemu nije ni najbolje rješenje da u hotelu Plaža sada budu smješteni građevinski radnici Azmonta, jer nema kreveta za goste.
Odbornik Miloš Konjević je mišljenja da 150.000 eura koji se troše za sajmove mogu biti uloženi u zabavno muzički program tokom ljeta.
No, kako će dalje funkcionisati Turistička organizacija Herceg Novi kada nema program i finansijski plan za ovu godinu? Ko raspolaže sada sredstvima? Zašto opet nije bilo dovoljne podrške u vladajućoj koaliciji i to baš uoči skorašnjeg izbora za predsjednika opštine?
Da li i ovaj primjer ukazuje na otkazivanje podrške Dejanu Mandiću, koji je po funkciji i predsjednik Skupštine Turističke organizacije, u njegovom SNP-u i koalicionim partijama?
Jer, da nije bilo odbornika opozocije ne bi ni bio usvojen dnevni red 16. sjednice Skupštine zbog očiglendog sukoba unutar vladajuće koalicije. Jedan njen dio odbijao je da prihvati predloženi dnevni red, upravo zbog priče oko Turisitičke organizacije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code