SKUPŠTINA CRNE GORE PREPORUČUJE SAVJETU ZA PRIVATIZACIJU: UKLJUČITE U PREGOVORE SINDIKAT BRODOGRADILIŠTA

SKUPŠTINA CRNE GORE PREPORUČUJE SAVJETU ZA PRIVATIZACIJU: UKLJUČITE U PREGOVORE SINDIKAT BRODOGRADILIŠTA

128
0
Podijeli

Skupština Crne Gore usvojila je predloge zaključka kojima se Savjetu za privatizaciju i kapitalne projkete preporučuje da u procesu privatizacije Jadranskog brodogradilišta AD Bijela i pregovore sa zainteresovanim investitorima ukljući Sindikalnu organizaciju Jadranskog brodogradilišta.

Takođe, Skupština preporučuje i da se u sastav Tenderske komisije koja će se baviti planiranjem prodaje firme uključi i Sindikalna organizacija.
Ovi zaključci su doneseni na 8. sjednici prvog redovnog proljećnog zasjedanja, 16. jula, a povodom razmatranja godišnjeg izvještaja o radu Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije.
Podsjećamo da je Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije na 15. sjednici, 16. jula razmotrila predlog zaključaka povodom Godišnjeg izvještaja o radu Komisije za 2013. godinu, koji su podnijeli poslanici Obrad Gojković i Aleksandar Damjanović.
Sa 3 glasa za i 3 uzdržana, predlog nije dobio potrebnu većinu.
Bez obzira na to, prohodnost je dobio na skupštinskom zasjedanju.

Picerija i restoran

SINDIKAT BRODOGRADILIŠTA: POZVAĆEMO SE NA PREPORUKU SKUPŠTINE CRNE GORE

Predsjednik Sindikata Brodogradilišta, Gligo Tomanović za Radio Jadran kaže da je i njima danas proslijeđena ova odluka.
”Ovo je jeste samo preporuka Skupštine Savijetu za privatizaciju, ali i pored toga očekujem da bude prihvaćena, jer je to ono na čemu smo insistirali u posljednja dva mjeseca”.
Radi se o velikim materijalnim vrijednostima i velikom broju zaspolenih čija će se sudbina rješavati i kao kompanija koja je uvijek poslovala po međunarodnim pravilima i bez štrajkova, treba da budemo uvaženi i uključeni u čitav proces – kaže Tomanović.
On tvrdi da Sindikat nikada nije dobio niti jedan zvaničan dokument o potencijalnim investitorima, te da se dva imena favorizuju, Damen i Porto Montenegro.
Pošto su sada uslovi tendera promjenjeni i kreće se iz početka, jer se više ne prodaje većinski dio kapitala, nego se ide u prodaju imovine, smatram da i ostale potencijalne investitore treba uključiti –ističe Tomanović.
– Ne budemo li uskoro dobili poziv iz Tenderske komisije, sami ćemo ih kontaktirati i pozvati se na ovu preporuku Skupštine – zaključio je on.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code