Početna Politika Skupština: Produžiti građevinsku ili ljetnju sezonu?

Skupština: Produžiti građevinsku ili ljetnju sezonu?

14

so hn 070616Zabrana gradnje u ljetnjem periodu, od 15. juna do 15. septembra, definisana predloženom odlukom koju su sa amandmanima usvojili  odbornici u hercegnovskoj Skupštini, izazvala je veliku polemiku. Amandman Slobodana Radovića Kruša (DPS) da se dozvoli građevinskim firmama u zaleđu (400 m vazdušne linije sjeverno od magistrale, odnosno prve zone i na poluostrvu Luštica) da rade tokom ljeta isprovocirala je opozicione odbornike Obrada Gojkovića, Danijelu Đurović, Mirka Mustura, Milovana Baždara i Žaklinu Babović. Oni su na ovom zasjedanju dali prilično konstruktivne predloge i za razliku od prethodnih prvi put dali novi ton Skupštini, bez uvreda i politikanstva.

Slobodan Radović smatra da je dozvoljena gradnja u drugoj zoni u opštem interesu. Takva odluka bi bila čak i rigoroznija od prethodne. Građevinske kompanije gube i po tri mjeseca zimi zbog lošeg vremena i treba im dozvoliti da rade, ako ne ugrožavaju turističku sezonu. Radović ne dovodi u pitanje činjenicu da je turistička sezona prioritet. Predlažio je da se od 1. jula do 1. oktobra građevinski radovi u zaleđu mogu odvijati sa pauzom od 15 do 18 i od 22 h do 7 ujutru.

Oštro mu je zamjerio na tome nezavisni odbornik Obrad Gojković, uz tvrdnju da se Slobodan Radović javlja za riječ samo kada treba da zaštiti svoj biznis u ugostiteljstvu i građevinarstvu.

“Da li vas tangiraju neki drugi problemi građana i privrednika u Opštini? Kao turistički radnik znate da bi građevinska operativa na ulicama napravila još veći saobraćaj” – poručio je Gojković.

Uslijedile su međusobne optužbe, Radovića da Gojković zloupotrebljava govornicu, da nikada nije ništa radio u privredi već da se samo bavi političkim reklamiranjem, a onda i Gojkovića da Radović i odbornici DPS-a diskutuju samo kada su lično zainteresovani za neke odluke.

Iz opozicije su mišljenja da turističku sezonu treba produžiti u svim zonama, pa je Danijela Đurović (SNP) predložila amandman da se zabrani prometovanje građevinskih mašina i kamiona sa rasutim teretom, osim  komualnih službi, magistralom i prilazima magistrali od 15. juna do 15. septembra.

Nakon pauze njen amandman nije prošao, ali jeste predložena Odluka sa korigovanim amandmanom Slobodana Radovića. To znači da se zabrana građevnskih radova u ljetnoj sezoni neće odnositi na drugu zonu, iznad magistrale i na poluostrvo Luštica.

14 Komentari

  1. Sezona radova je neprekidna i ne treba je ni kratiti,ni produžavati,o čemu to vi,sreća je kad se radi,a turizam ćemo kasnije kad škole za to završimo.

  2. Na toploj tri,kamioni i mikseri Krusa unistili su beton i ulicu.Rekao je prije 4 godine da ce sve popraviti kada zavrse poslove.Poslovi su odavno zavrseni,a put sve gori.Opet ce opstina sve da plati!!!!

  3. Đurovićka je bila na vlast, i to se doooobro pitala, imala je kad skratit građevinsku sezonu. Pa što tada nije skratila, no sad oće da nam pravi štetu po gradu, i po gradskim prihodima. Pa da poslije kaže: Vidi ih, nijesu ništa učinili!

  4. Obrad ne može da razumije Sloba,jer nije nikad radio fizički i stvarni rad.Slobo je zalutao malo ali ćuti i snalazi se.Što sve može da prećuti,ne mogu da vjerujem.Mogu i ja ako mi se dobro plati.

  5. Sanja mila,kako si ti dobra,a đe radiš? Mi gore se osjećamo kao druga klasa, a oni duž rivijere kao zadnja,iz mnogo razloga. Prva klasa sjedi u gradski ili preko puta i donosi važne odluke.

  6. Za “Sanja” – Kapitalnih projekata u HN opstini nema osim Porto Novi, a za njih su se investitori i izvodjaci radova dogovorili oko dinamike radova u turistickoj sezoni. Sledeci projekt je izgradnja kanalizacije, koja se izvodi na pjenu od mora. Vi “Sanja”, kao sto vam i samo ime kaze, samo sanjate o S. Krusu, jer je na vlasti. Podrzavali bi vi i Njunja, da je na vlasti trenutno.

  7. Ne interesuju me gdje ce covijek da gradi ili radi.Kakve veze ima koja je zona kada imamo samo jednu saobracajnicu.Jos jedna navlakacka prica kao da smo svi u Novome potpuno debilni.Kuda ce ti kamioni da se krecu? Boze sacuvaj ! Da li je moguce da cemo i ovo svi zajedno progutati i nastaviti da trpimo ovakve odluke.Neka nam je Bog u pomoc.

  8. Svima nama bi bilo normalno da se produzi ljetna sezona, ali vidite i sami, da bez hotela visoke kategorije necemo odrzati ni proslogodisnji nivo. Moramo oslusnuti potrebe velikih investitora koji trenutno grade u Novom, ne smijemo dozvoliti da njihovi objekti ostanu nezavrseni, jer izvodjaci imaju dogovorene rokove. Sigurno ce se naci neko rjesenje da ne trpi niti ljetna, niti gradjevinska sezona, samo malo dobre volje

  9. A jesu li Krusove (Slobove – jer mi tih Krusa imamo vise u izvrsnoj vlasti opstine HN) drobilice kamena i betonijerka u prvoj (turistickoj) ili drugoj (gradjevinskoj) zoni? Zakljucujem da je kamenolom u trecoj zoni dje ne smeta turistima i gradjevincima! Blago nama dok su nam ovi vlast, a oni drugi opozicija

  10. Sreća pa ovi nisu s amandmanima bili tu prije 7, 8 godina, bili bi gori od Budve u građevinskom i rovokopačkom smislu. ‘alo, sezona je počela, čime se bavite? Postoje li javni interesi ili samo privatni?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code