Skupština PVK Jadran: Godina osnivanja 1922, Dan kluba 8. jul, novi članovi...

Skupština PVK Jadran: Godina osnivanja 1922, Dan kluba 8. jul, novi članovi i osnivači

10
Podijeli

PVK Jadran uspješno je usaglašen sa novim Zakonom o sportu, što je potvrđeno i rješenjem Ministarstva sporta. To je ocijenjeno  na večerašnjoj sjednici Skupštine kluba, u trofejnoj Sali Jadrana na Škveru, kojom je predsjedavao Boro Mračević.

Usvojeni su završni račun za 2018 godinu, te finansijski i takmičarski izvještaj koji su podnijeli predsjednik kluba, Dr Đuro Marić i direktor Miloš Mračević, saopšteno je iz PVK Jadran.

Picerija i restoran

Od prethodne Skupštine postignuti su vrhunski sportski rezultati, prije svega plasman u finale Euro Kup-a, ali i osvajanje KUP-a za 2018/19 godinu, te rezultati mlađih vaterpolo selekcija i plivačkih ekipa – konstatovano je na sjednici.

Međutim, urušavanje krova bazena Instituta Igalo, te nemogućnost treniranja u Herceg Novom predstavljaju veliku poteškoću klubu i dodatan trošak. Svakodnevno plivači i vaterpolisti Jadrana obavljaju treninge izvan Herceg Novog.

Kako je saopšteno, shodno odluci postojećih osnivača, te potpisanom ugovoru između PVK Jadran i Opštine Herceg Novi, verifikovano je učešće Opštine Herceg Novi u vlasničkoj strukturi kluba. Za to je još potrebna i verifikacija Skupštine grada.

Proširen je i sastav osnivača kluba sa velikim igračkim imenima kluba Borisom Borom Lazarevićem i Borisom Zlokovićem.

Verifikovani su predstavnici Opštine Herceg Novi u Skupštini kluba i to: Savo Marić, Aleksandar Škobalj, Suzana Memarović, Slavko Todorović, Pavle Obradović i Bojana Živković, kao i predstavnici Opštine u Upravnom odboru kluba, Boris Boro Lazarević i Vladimir Stanišić.

Na Skupštini Jadrana je prihvaćen i elaborat o izmjeni godine osnivanja kluba sa 1926. na 1922. kada je osnovan sportski klub Jadran koji je u sastavu imao i plivačku sekciju. Elaborat je potkrijepljen dokumentacijom iz Arhiva Herceg Novog i Duborvnika, kao i literaturom vezanom za ovu materiju. Jednoglasno je donesena odluka da Dan osnivanja sportskog kluba Jadran bude 8 jul.

Obavljena je i promjena Statuta kluba. Tim dokumentom se, pored ostalog, jasno uređuju nagrade i priznanja kluba.

Imenovani su počasni članovi kluba, rođeni u periodu 1951. do 1959. godnine i to: Predrag Bato Stanišić, Zoran Zoz Mustur, Boro Mračević, Stanko Zloković, Miodrag Mićo Pavlović, Željko Trle Andrić, Stevan Stevo Spaić, Dušan Duško Sredanović, Veselin Vesko Ćuković, Petar Pero Porobić, Zoran Zojka Ivanovski i Mihalo Pečurica.

Dr Đuro Marić, shodno Statutu, dobio je priznanje počasnog predsjednika kluba, s obzirom da funkciju predsjednika kluba, kako je ocijenjeno, uspješno obavlja punih 15 godina, te da je klub u njegovim mandatima postigao najveće uspjehe i rezultate u istoriji.

Odlukom osnivača donesen je zaključak da svi osnivači kluba potpišu izjavu kod notara da se svojevoljno odriču prava na profit i unaprijed pristaju da se sav profit investira u funkcionisanje i unaprijeđenje kluba, te da se u slučaju smrti njihov udio u klubu ne prenosi pravnim naslijednicima, već se prenosi na ostale osnivače.

Donesena je i odluka o uređenju fasadnog zida klupskih prostorija ka Šetalištu Pet Danica, koji će predstavljati zid Jadranaša Olimpijaca. Na njemu će se naći imena svih Olimpijaca koji su ponikli i igrali u Jadranu. Takođe, donesena je odluka o organizaciji obilježavanja 60 godina od osvajanja trosturke krune 1959. godine kada su vaterpolisti Jadrana osvojili Prvenstvo i KUP bivše Jugoslavije, a plivačka ekipa titulu prvaka Jugoslavije.

10 Komentari

 1. Zar za vise od mjesec dana od “tajfuna” ne moze da se postavi na bazenu nov limeni krovni pokrivac jer, koliko znam, krovna konstrukcija je ostala neostecena?

  5
  2
 2. Gospodo draga,
  1922.godine nije osnovan PVK Jadran već
  Sportsko društvo “Jadran” koje je imalo tri sekcije: plivačku, veslačku i tenisku.
  Ne prisvajajte što nije Vaše.
  Za sve dalje informcije stojim na raspolaganju !!!

  8
  1
 3. Pitanje 1 . Ako je klub osnovan 1922 kako će svi osnivači da potpišu izjavu o odricanju prava na profit 2. Potpisan sporazum između kluba i opštine kojim opština ulazi u vlasničku strukturu kluba, znači li to da do sada opština nije bila u vlasničkoj strukturi 3. Ko se sve nalazi u vlasničkoj strukturi kluba.

  15
  1

Ostavite komentar

*

code