Skupština, u trećem pokušaju, usvaja sjutra PUP Herceg Novog

Skupština, u trećem pokušaju, usvaja sjutra PUP Herceg Novog

5
Podijeli

Nakon dva pokušaja, prvo na redovnom, pa na otkazanom vanrednom skupštinskom zasjedanju prošlog petka, odbornici lokalnog parlamenta u Herceg Novom sjutra će, najvjerovatnije, usvojiti Predlog Odluke o donošenju Prostorno-urbanističkog plana Opštine Herceg Novi do 2030. godine.

Predsjednik Skupštine opštine, dr Miloš Bigović, zakazao je vanrednu sjednicu, posljednjeg dana 2018. godine, sa početkom u 9:30 časova.

Picerija i restoran

Dugoočekivana saglasnost MORT-a, bez koje nije moguće usvojiti taj dokument, je očigledno stigla.

„Zapelo“ je oko saglasnosti Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, odnosno  Uprave za zaštitu kulturnih dobara, koja je razmatrala Studiju zaštite. U komunikaciji sa njima i MORT-om u lokalnoj upravi su uspjeli da u roku, do 31. decembra isposluju saglasnost na taj dokument i izbjegnu zastoj u urbanističkom i ekonomskom razvoju grada.

Podsjetimo da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma, vraćalo 3 puta opštinskoj administarciji na korekcije PUP, u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata.

PUP, čiji je obrađivač DOO Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog važiće do 2030. za cijelo područje opštine Herceg Novi.

Njime su određeni ciljevi i mjere prostornog i urbanističkog razvoja opštine, u skladu sa planiranim ekonomskim, socijalnim, ekološkim i kulturno-istorijskim razvojem, te smjernicama planskih dokumenata višeg reda i širih teritorijalnih cjelina.

5 Komentari

 1. Svima je jasno na koji nacin državna vlast vrši opstrukciju usvajanja ovog planskog dokumenta. Pa to je i slijepima više nego jasno. Veoma lukavo, veoma perfidno, veoma opasno, a široke narodne mase skaču na lokalnu vlast jer na državu ne mogu.

  3
  1
 2. NAJVECI USPEH OVE VLASTI STO CE NAPOKON USVOJITI PUP BEZ JAVNE RASPRAVE U SADEJSTVU SA REPUBLICKOM VLASCU UKINUTI ULICNU PRODAJU A TO STO CE MNOGE PORODICE OSTAVITI BEZ SREDSTAVA ZIVOT BITNO DA JE NJIMA DOBRO BUDVA JE TO URADILA SAD JE NA REDU HERCEG NOVI IDUCE GODINE BAR I ULCINJ. BRAVO. MISLIM DA VAS NISMO BIRALI DA NAM UKIDATE PRAVO NA RAD. VLASTI SU PROLAZNE PA I OVA KAKO RADITE TAKO CE VAM SE VRATITI.

  3
  1
 3. Žalosna li je ova Lokalna vlast u našem divnom gradu. Ustupite odgovorna mjesta ljudima koji mogu, hoće i znaju da vode ovaj grad. Naprijed DPS!! Samo u vašim redovima ima sposobnih i stručnih ljudi, koji mogu Herceg Novi i njegove gradjane povesti putem prosperiteta.

  8
  23
  • Žalosno je što očigledno na ovaj način agitujete. I ja sam za bolju vlast u HN, ali sasvim suprotno od Vas. Jer, ja nijesam, kao Vi ostrašćen- a sigurno daleko, daleko više želim dobro ovom gradu od Vas.

   6
   2

Ostavite komentar

*

code