SKUPŠTINA TO HERCEG NOVI SJUTRA USVAJA BUDŽET I PROGRAM RADA ZA OVU...

SKUPŠTINA TO HERCEG NOVI SJUTRA USVAJA BUDŽET I PROGRAM RADA ZA OVU GODINU

0
Podijeli

turisticka_org_HN

U septembru prošle godine konstituisana je nakon desetak godina Skupština Turističke organizacije Herceg Novi, a  sjutra će njeni članovi imati priliku da se izjasne o programu rada i o finansijama za ovu godinu, koje je prodložio Izvršni odbor. Za očekivati je da ovi dokumenti glatko prođu, nakon što je o njima dugo diskutovano.

Predlog ovih dokumenata je sačinio Izvršni odbor TO i to nakon insistiranja da se budžet TO za ovu godinu napravi realnim i osbodi nekih prihoda, poput onih od prodaje nekretnina i od turističke članarine, koja se slabo plaća. Tako će umjesto milion ipo eura sjutra članovi Skupštine TO raspravljati o 725 hiljada. Najveći prihod se očekuje od boravišne taske, 330 hiljada eura, pa onda od turističke takske, 70 hiljada eura.

Picerija i restoran

Najviše novca otići će na zarade zapsolenih u TO, odnosno 133 hilajde eura. Nešto manje 125 hiljada, planirano je  za učešće na sajmovina i berzama, 120 hiljada za troškove materijala i usluga, a 118 hiljada eura za marketing promocije lokalnih manifestacija.

Programom rada Turistička organizacija je predvidjela i ove godine predstavljanje ponude u saradnji sa NTO na sajmovima u regionu, ali i u Evropi i Rusiji. Glavnu izdavačku djelatnost  činiće: prospekt „O gradu“, brošura „Aktivno“, katalog „Kulturno nasljeđe“ i „Vodič za turiste“.

Intersantno je da je programom rada predviđena i redovna saradnja sa medijima. To bi bila novina, jer među medijskim poslenicima TO Herceg Novi slovila je do sada kao jedna od najzatvorenijih institucija u opštini.

Zanimljivo je i da Skupština od 33 predviđena mjesta još nije popunila 8. Kako saznajemo to su mjesta predviđena za privrednike i novi članovi treba da dostave ovlašćenja firmi koje će zastupati i koje će izdvajati određenu sumu novca da bi učestvovali u radu Skupštine TO.

Predsjednik opštine Dejan Mandić je istovremeno i predsjednik Skupštine TO, a on je sazvao sjednicu za sjutra u 12 h.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code