Početna Ke Nova Škver usnio i utihnuo, stigla jesenja fjaka

Škver usnio i utihnuo, stigla jesenja fjaka

13

Srce starog Herceg Novog i njegovo kultno, naživlje mjesto, Škver, ovih dana, poprilično pusto, ni nalik ljetu.

U Gradsku luku više ne stižu brodovi sa izletnicima, na vezu su jahte i barke ispred nje i Jedriličarskog kluba Jugole Grakalić.

Tek po neki ribar otisne se da baci mrežu, vršu, ili da zaroni po dobru ribu.

Od destak ugostiteljskih objekata rade samo Citadela, Do Do i Popaj, te konobe Fearl i Škver. Tek kada malo sunce proviri iza oblaka bude malo više gostiju.

Pod katancem su i sve male trgovine, pekara, ne mirišu ni pečeni kostanji …

Ni bazen Jadran “ne pjeni”. Ne čuju se pištaljke, glasne isntrukcije trenera, pljusak vode… Od maja se u njemu smjenjivalo stotine mladih na treninzima, turnirima i utakmicama. Jadranaši su se preselili u zimski bazen Instituta Igalo.

Plaža Žalo odavno je zatvorena, kao i sve na hercegnovskoj rivijeri, a pohode je samo  rijetki prolaznici s djecom koja se igraju s kamenčićima.

Kod spomenika Tvrtku i na dekorativnoj klupi Herceg Novi nema svijeta. Oni koji dođu na plato obavezno gledaju u sedam palmi i pitaju se do kada će gordo stajati i odolijevati surlašu.

Novljani, sa Škvera kao da su sebi dali malo predaha poslije vrele sezone i dosta rabote. Čekaju Novu godinu i 50. Praznik mimoze. A do tada bi trebalo da bude spreman i renoviran restoran Paluba, kojeg je zakupiila kompanija Light House. Ko zna, možda jesen i zima na Škevru donesu i druge novitade.

13 Komentari

 1. Evo bas procitah … kako je FJAKA zapravo psihofizicko stanje prilikom težnje ni za čim 🙂 I da je učestala greška zamijeniti FJAKU sa lijenošću. Za razliku od ove potonje, FJAKA je uzvišeno stanje uma i tijela kojem teži cijelo čovječanstvo 🙂
  Dok u Indiji, na primjer, baš kao i na mnogim drugim geografskim tačkama, FJAKU postižu dugogodišnjim izgladnjivanjem i meditacijom, FJAKA je na ovim našim prostorima jednostavno BOŽIJI DAR 🙂
  Zato volimo i cijenimo našu divnu FJAKU 🙂

 2. kakav glupi tekst , sve je sivo sve se raspada ….aaaa nema nicega svemu je kraj….sta kukate prosla sezona logicno je da nema turista… doce sledeca ko svake godine

  3
  1
 3. Sad je banja za šetanje, samo mi žao sto se ove prodavnice zatvorile pa djeca nemaju gdje kupovat alhohol i cigare. Inače su vikendom radili mnogo duže da se od djece na alhohol i cigare može bolje zaraditi. A evo i stanica koja je jedan od 100000 lokala u kojem ne možes ni Koka kolu popit je zatvoren pa se ljubitelji Kokte nemaju gdje okupljat.

  14
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code