Početna Ke Nova Škver usnio i utihnuo, stigla jesenja fjaka

Škver usnio i utihnuo, stigla jesenja fjaka

13

Srce starog Herceg Novog i njegovo kultno, naživlje mjesto, Škver, ovih dana, poprilično pusto, ni nalik ljetu.

U Gradsku luku više ne stižu brodovi sa izletnicima, na vezu su jahte i barke ispred nje i Jedriličarskog kluba Jugole Grakalić.

Picerija i restoran

Tek po neki ribar otisne se da baci mrežu, vršu, ili da zaroni po dobru ribu.

Od destak ugostiteljskih objekata rade samo Citadela, Do Do i Popaj, te konobe Fearl i Škver. Tek kada malo sunce proviri iza oblaka bude malo više gostiju.

Pod katancem su i sve male trgovine, pekara, ne mirišu ni pečeni kostanji …

Ni bazen Jadran “ne pjeni”. Ne čuju se pištaljke, glasne isntrukcije trenera, pljusak vode… Od maja se u njemu smjenjivalo stotine mladih na treninzima, turnirima i utakmicama. Jadranaši su se preselili u zimski bazen Instituta Igalo.

Plaža Žalo odavno je zatvorena, kao i sve na hercegnovskoj rivijeri, a pohode je samo  rijetki prolaznici s djecom koja se igraju s kamenčićima.

Kod spomenika Tvrtku i na dekorativnoj klupi Herceg Novi nema svijeta. Oni koji dođu na plato obavezno gledaju u sedam palmi i pitaju se do kada će gordo stajati i odolijevati surlašu.

Novljani, sa Škvera kao da su sebi dali malo predaha poslije vrele sezone i dosta rabote. Čekaju Novu godinu i 50. Praznik mimoze. A do tada bi trebalo da bude spreman i renoviran restoran Paluba, kojeg je zakupiila kompanija Light House. Ko zna, možda jesen i zima na Škevru donesu i druge novitade.

13 Komentari

 1. Evo bas procitah … kako je FJAKA zapravo psihofizicko stanje prilikom težnje ni za čim 🙂 I da je učestala greška zamijeniti FJAKU sa lijenošću. Za razliku od ove potonje, FJAKA je uzvišeno stanje uma i tijela kojem teži cijelo čovječanstvo 🙂
  Dok u Indiji, na primjer, baš kao i na mnogim drugim geografskim tačkama, FJAKU postižu dugogodišnjim izgladnjivanjem i meditacijom, FJAKA je na ovim našim prostorima jednostavno BOŽIJI DAR 🙂
  Zato volimo i cijenimo našu divnu FJAKU 🙂

 2. kakav glupi tekst , sve je sivo sve se raspada ….aaaa nema nicega svemu je kraj….sta kukate prosla sezona logicno je da nema turista… doce sledeca ko svake godine

 3. Sad je banja za šetanje, samo mi žao sto se ove prodavnice zatvorile pa djeca nemaju gdje kupovat alhohol i cigare. Inače su vikendom radili mnogo duže da se od djece na alhohol i cigare može bolje zaraditi. A evo i stanica koja je jedan od 100000 lokala u kojem ne možes ni Koka kolu popit je zatvoren pa se ljubitelji Kokte nemaju gdje okupljat.

  14
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code