ŠKVERANI DA SE SELE, ILI DA BUDU S „VODOM U UŠIMA“

ŠKVERANI DA SE SELE, ILI DA BUDU S „VODOM U UŠIMA“

128
0
Podijeli

Borba novskih ugostitelja i kafedžija da od mršave sezone “uštinu” makar toliko koliko su uložili u pripremu, istovremeno je i „mrtva” trka sa mještanima uz Šetalište Pet Danica, koji i dalje najviše ispaštaju zbog starih boljki – (pre)glasne muzike.

Zabavna, narodna, domaća, inostrana ili muzika uživo možda bi i bila podnošljiva da se u razmaku od svega nekoliko metara ne miješaju različiti žanrovi, kakav je slučaj na Škveru. U rasponu od 20 metara, u “srcu” Šetališta, iz tri lokala “bije” preglasna muzika, koja je već godinama unazad nepodnošljiva i na što se mještani iz obližnjih kuća konstantno žale, bez efekta.
Neki od mještana Škvera pokušali su da danas nađu “kompromis” sa vd predsjednikom Opštine Milanom Vajagićem i načelnikom Komunalne policije Zoranom Bijelićem, ali bez uspjeha. Jer, jačina muzike je u dozvoljenim “parametrima” i njeno puštanje do 1 h ujutru za sada poštuju svi ugostitelji. “Sankcije” stupaju na snagu jedino u slučaju kršenja ovih “ograničenja”. Familije Stanić, Vuković, Matanović, Radoman, Ćorović, Radojčin i drugi godinama već pokušavaju da postignu dogovor i sa obližnjim ugostiteljima i sa lokalnom samoupravom, ali bez rezultata, priča nam jedna od mještanki Jasna Subotić:
„Način na koji se radi ukazuje na to da ako mi kao stanari ne možemo izaći na kraj sa bukom, nego “umiruju” nas, a oni neka rade, mi smo kao “roblje” – oni treba da rade, a mi izgleda da selimo.”
V.D. predsjednik Opštine Milan Vajagić potvrđuje nam da su Škver i Topla trenutno najkritičnije zone kada je riječ o (pre)glasnoj muzici, no napominje, da dok se poštuju odluke o propisanoj jačini zvuka za određenu zonu i gašenje muzike u 1 h izjutra, sve ostaje kao i do sada.
– Imamo i pritisak ugostitelja koji kažu da im onda gosti odlaze, jer oni tvrde da takva muzika privlači goste, mještani se okolo žale jer im smeta, i moramo naći neko rješenje, makar mjesec .
Mještani Škvera nijesu optimistični, jer kažu da ovakve priče i obećanja slušaju godinama, a iz sezone u sezonu problem se ponavlja. Komunalnoj policiji prijavljuju buku, no izgleda da i ugostitelji imaju “sigurne dojave”, pa muziku utišaju dok inspektori obiđu reon. Rješenje je kako u ironiji kažu Škverani, jedino selidba ili “voda u ušima”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code