Početna Sport SL: Izazovna i prestižna vaterpolo utakmica Crna Gora-Srbija

SL: Izazovna i prestižna vaterpolo utakmica Crna Gora-Srbija

0

vaterpolo press 271115 1Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković odabrao je 15 igrača za duel sa Srbijom, u okviru III kola grupe B preliminarnog dijela Svjetske lige, koji je na programu u utorak, 1. decembra u Budvi. Početak utakmice je u 18 h.
Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brgulja, Vjekoslav Pasković, Antonio Petrović, Uroš Čučković, Luka Sekulić, Nikola i Mlađan Janović, Aleksandar Ivović, Nikola Vukčević, Stefan Pješivac, Predrag Jokić, Miloš Šćepanović, Bogdan Đurđić i Stefan Vidović.
’’Ovaj meč izaziva više pažnje nego ostali. Sigurno da ima osnova za to, jer dolazi reprezentacija koja posljednje dvije-tri godine vlada svjetskim vaterpolom. Oni su aktuelni evropski i svjetski prvaci. Kao što smo i ranije rekli, kroz mečeve Svjetske lige želimo da provjerimo neke stvari. Nijesmo imali sreće da se skupimo za duel sa Francuskom zbog dešavanja u Parizu. Želimo da vidimo čime raspolažemo pred start Evropskog prvenstva – izjavio je selektor Vladimir Gojković na pressu u Podgorici.
Spisak za ovaj meč Gojković nije lako sačinio. Zbog povreda u posljednja tri dana otpali su Klikovac, Darko Brguljan i Aleksandar Radović i od ranije Mišić.
– Uspjeli smo da vratimo rovite Paskovića i Mlađana Janovića koji nijesu igrali ni za klubove. Ne znamo u kakvom su stanju i na kojem nivou mogu da igraju. Ove koji nijesu na spisku bolje da sačuvamo za početak priprema, kako bismo sa najjačim sastavom otišli na Evropsko prvenstvo. Iskreno, Klikovac i Mišić su pod velikim znakom pitanja za 14. decembar kada kreću pripreme’’ – istakao je Gojković.
Govoreći detaljnije o duelu sa Srbijom, primjetio je da oni dolaze u najjačem sastavu. Ipak, „ajkule“ igraju kod kuće, imaju rejting i uradiće sve da se predstave u najboljem svijetlu i ostvare povoljan rezultat, uvjeren je Gojković.
Svjetska liga se igra pod drugim pravilima i u kraćem bazenu, stoga neke stvari ne možemo vidjeti do kraja. Ne može biti veći motiv da se pobijedi Srbija. Uradićemo sve da dođemo do pobjede, što bi bilo ogromno zadovoljstvo. Bićemo samo jedan dan na okupu, a najvažnije je da iz ove priče izađemo svi zdravi’’, poručio je selektor Crne Gore.
On se osvrnuo na angažmane naših reprezentativaca. Dio igrača igra u turskom prvenstvu i igraju samo Euroligu, što je mali broj utakmica. Lazović brani konstantno u Italiji, Ivović igra u najboljem klubu na svijetu, Draško Brguljan igra konstantno u Mađarskoj, uvid u formu Nikole Janovića selektor ima stalno. Šćepanović brani Euroligu, ali ako bude branio kao protiv Španije onda nećemo imati problema,smatra Gojković. Ostali igrači u Mađarskoj imaju minutažu u svojim klubovima, nose igru u svojim timovima.
– Sekulića smo vratili kao ljevaka, Jokić igra u Hanoveru. Petrović uz Ivovića ima najveći broj odigranih utakmica. Ali, vidjećemo kako će sve to izgledati protiv Srbije. Veći problem su nam povrede igrača, jer ako ne budu spremni za 17. decembar kada počinju glavne pripreme, teško da ćemo imati prostora da ih čekamo, s obzirom na to da imamo 19 dana za pripreme’’, kazao je Gojković i nastavio:
’’Mišić je bio planiran da igra ovaj meč, ali mu je pukla tetiva, i pauziraće dvije do tri sedmice. Nadamo se da će se oporaviti do početka priprema. Na poziciji centra sada imamo Vukčevića, tu je i Pješivac koji je prvi put pozvan za neki ozbiljniji meč. Limitirani smo na toj poziciji, a znamo koliko centar znači u vaterpolu. Pješivca pokušavamo da vratimo na pravi reprezentativni nivo. On je u klubu kod mene na nivou koji treba, ali nije bio u reprezentaciji. Svaki mladi igrač ima šansu, a na njemu je da se pokaže. Probleme sa disciplinom nećemo tolerisati’.’
Direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Petar Porobić je kazao da je utakmica sa Srbijom veliki izazov.
’’Ove godine Svjetska liga nema takmičarski imperativ kao prošle kada je prvo mjesto donosilo plasman na Olimpijske igre. Ali, ova utakmica izaziva veliki pažnju. Srbija je u ovom trenutku sigurno najjača ekipa na svijetu, i ovo je utakmica prestiža. Takođe, i izazov zbog odsustva određenog broja igrača. Na nama je da uz pomoć publike ostvarimo rezultat koji priželjkujemo. Ova utakmica dolazi i kao predigra Evropskog šampionata koje dolazi veoma brzo. Tamo nas čekaju složeno zadaci, borba za plasman, borba za medalju’’, kazao je Porobić .
On je ukazao i da nije bilo mogućnost da vrate igrače u naše klubove. Praksa je decenijama bila, da sve jače reprezentacije pred Olimpijske igre vrate svoje najbolje igrače. To je ozbiljan problem.
Prodaja jednog dijela karata za utakmicu Crna Gora – Srbija održaće se u ponedjeljak 30. novembra u prostorijama VPSCG u Kotoru od 9 časova. Karte se mogu kupiti samo uz identifiakcioni dokument i pojedinac će moći da kupi 2 karte.
Iz PVK Crne Gore mole gledaoce da sa sobom ne nose sitni novac i upaljač, jer će im biti oduzeti tokom kontrole obezbjeđenja pri ulasku na bazen.

Raspored:
I kolo (20.10.2015): Crna Gora – Španija 11:6, Srbija – Francuska 12:9
II kolo (17.11.2015): Francuska – Crna Gora odloženo, Srbija – Španija 13:12
III kolo (01.12.2015): Crna Gora – Srbija, Španija – Francuska
IV kolo (16.02.2016): Španija – Crna Gora, Francuska – Srbija
V kolo (26.04.2016): Crna Gora – Francuska, Španija – Srbija
VI kolo (10.05.2016): Srbija – Crna Gora, Francuska – Španija

Picerija i restoran

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code